Стало відомо, на що підуть 40 млрд доларів допомоги для України від США

1576 0
Кошти будуть спрямовані не лише на закупівлю зброї.
Фото: REUTERS

Фото: REUTERS

Президент США Джо Байден підписав закон про додаткові асигнування для України на 2022 рік, який передбачає майже 40 мільярдів доларів екстреного фінансування. Гроші, які виділять із бюджету США, скерують не лише на закупівлю зброї. Деталі розподілу оприлюднила очільниця посольства України в США Оксана Маркарова.

Читайте також: Байден підписав закон про виділення україні 40 млрд доларів

Більше половини коштів, $23,75 млрд, спрямують на безпекову допомогу Україні, але не всі ці кошти підуть саме на постачання до нашої держави. $6 млрд скерують на ініціативу сприяння безпеці України, включаючи надання нового озброєння, військового обладнання, підготовки, логістичної підтримки матеріально-технічного забезпечення, розвідувальної підтримки силам оборони та безпеки України. 

Ще $8,7 млрд – передбачать на поповнення американських запасів озброєння та військової техніки, замість наданих Україні.

$4 млрд розподілять між потребами додаткової підтримки Україні та посилення східного флангу НАТО. $3,9 млрд отримає для дооснащення європейське командування армії США. Ще $550 млн підуть на придбання критично важливих боєприпасів для збільшення запасів Міноборони США та розробку стратегій захисту систем, визначених для можливого майбутнього експорту, на $600 млн профінансують розширення промислової бази ВПК.

Наступний блок у $9 млрд спрямують на додаткову економічну та технічну допомогу Україні. З них $8 млрд – для надання прямої бюджетної підтримки та подібних програм, $400 млн – на підтримку правоохоронних органів та забезпечення верховенства права, включно з допомогою у розслідуванні воєнних злочинів рф, $100 млн – на захист від наслідків можливих хімічних, біологічних та ядерних загроз, та розширення програм розмінування, $500 млн – на підтримку через ЄБРР.

Читайте також: Україна отримає від США системи ППО Patriot

Третій блок у $6,58 млрд скерують на гуманітарні потреби та потреби глобальної продовольчої безпеки. З них $350 млн – на допомогу біженцям з України і додатково ще $954 млн – для надання допомоги біженцям з України на території США, інші кошти спрямують на глобальну продовольчу допомогу та невідкладні гуманітарні потреби населення в Україні.

За її словами, також передбачене фінансування заходів уряду США, наприклад, з арешту та продажу конфіскованого майна, пов’язаного з росією.

Нагадаємо, що 19 травня Сенат США схвалив надання допомоги Україні на 39,8 млрд доларів допомоги. Пакет допомоги схвалили 86 голосами за, 11 сенаторів були проти.

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!