Київ

Стало відомо, як Віктор Павлік міг отримати спецперепустку

1532 0
Перепустка була видана одному з благодійних фондів

Спецперепустка, якою хизувалася дружина Віктора Павлика у соцмережах, була видана благодійному фонду. Правоохоронці з’ясовують, як вона потрапила до рук артиста. Про це пише BBC Україна.

КМДА і КМВА  у коментарі журналістам пояснили, що видачею таких спецперепусток займається в першу чергу військова комендатура.

Джерела у київській владі пояснили, що на кожне місто і область під розпис керівників видається конкретна кількість перепусток. Павлік, каже співрозмовник, отримав перепустку від області (за нею закріплений номер перепустки), можливо, задіявши свої особисті зв'язки.

Співрозмовник у військових структурах Києва пояснив, що керівництво міста розподіляє видані та завірені військовими перепустки між силовими структурами, держустановами та підприємствами.

Але такі спецперепустки в будь-якому разі не є іменними. Їх видають на транспортний засіб, за яким закріплена обмежена кількість водіїв.

Номер перепустки Віктора Павліка, за інформацією співрозмовника, збігається із серією перепусток, виданих одному з благодійних фондів, і як цей документ потрапив до співака - це питання, яке зараз з'ясовують поліцейські.

Крім того, такі спецперепустки дійсні тільки на період комендантської години - з 00:00 до 05:00, тому той факт, що Павлік пересувався по мосту з перепусткою вдень - уже може бути порушенням.

«Видно, поліцейські побачили знаменитість, а там біля моста рух односторонній, і вирішили його пропустити», - каже співрозмовник у військових структурах.

Процедура, за якою приватні машини можуть отримати спецперепустку, публічно не прописана.

Але представники КМВА у коментарі журналістам стверджують, що спецперепустку можуть мати і журналісти, які, наприклад, часто повертаються додому після зйомок телесюжетів у комендантську годину.

Водночас військові заперечують таку можливість - за їхніми словами, запит на таку перепустку журналіст подати може, але його заявку просто відхилять, зазначивши, що вона безпідставна і треба планувати свій робочий графік заздалегідь.

Схоже на те, що отримати спецперепустку непросто і волонтерам.

«Мене турбує, що перепустку Південним мостом Віктор Павлік отримати може, а волонтерські колони з цього мосту розвертає поліція», - розповів у соцмережах про свій досвід волонтер Антон Сененко.

За його словами, іноді на в'їзді на міст поліцейські «по-людськи» пропускають колони волонтерських бусів чи пікапів на Схід.

«Але особисто я був учасником колони, яку розвернули, бо «посвідчення волонтера недостатньо, треба договір з військовою частиною, що ви їй допомагаєте» та якась інша паперова дічь, яку я не став дослуховувати, вмикнув лівий поворот і поїхав на інший міст», - написав Сененко.

Нагадаємо, Дружина співака Віктора Павлика Катерина Репяхова на своїй сторінці в Instagram похвалилася, як мчать з чоловіком по Південному мосту у Києві. 

«Мене чоловік везе Південним мостом, це задоволення не для всіх», – каже Репяхова.

При цьому на відео також видно, як Павлик дістає спеціальну перепустку та каже, що це подарунок для дружини.

Після розголосу у соцмережах поліція вилучила перепустку у співака.

Рух Південним мостом для приватного транспорту закрили влітку 2022 року. Як пояснювали тоді в Київській міській державній адміністрації, тепер мостом зможе їздити тільки спецтранспорт екстрених і аварійних служб, громадський і транзитний вантажний транспорт, а також авто зі спеціальними перепустками. Як довго ще триватимуть обмеження на рух Південним мостом - невідомо.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!