«Сталося диво». Львівські ЛОРи без оперативного втручання вилікували пухлину у дитини

1205 0
Доброякісну пухлину, яку медики виявили у 4-місячного хлопчика, за трохи більше ніж рік вилікували медикаментозно.
Фото: ОХМАТДИТ/ Facebook

Фото: ОХМАТДИТ/ Facebook

Отоларингологи львівського ОХМАТДИТу вилікували без оперативного втручання доброякісну вроджену судинну пухлину у маленького Ярослава з Волинської області. Дитина не могла їсти, дихати і не набирала вагу.

Джерело: ОХМАТДИТ

Батьки хлопчика Ярослава з Волинської області звернулися у Клініку хірургії голови та шиї, що на базі Львівської обласної клінічної дитячої лікарні ОХМАТДИТ. Дитині у 4-місячному віці погано дихала, погано їла і практично не набирала вагу – щомісяця лише кілька десятків грамів.

Читайте також: Львівські лікарі врятували семирічну дівчинку, яка проковтнула магніти

Коли медики виконали пряму ларингоскопію, діагностували доброякісну пухлину – гемангіому у підскладовому просторі гортані. Після консультацій було вирішили призначити тривале консервативне лікування.

«Завдяки злагодженій роботі батьків та лікарів, Ярославчик вже через місяць почав суттєво краще дихати, більше їсти і істотно набирати вагу. За перший місяць лікування він набрав цілих 900 грамів.

А вже через трохи більше як рік часу сталося справжнє чудо – при повторному огляді пухлини не стало. Дитина добре розвивається, росте і набирає вагу, живе своє справжнє дитинство», – йдеться у повідомленні лікарні.

Нагадаємо, раніше медики львівської лікарні ОХМАТДИТ провели унікальну операцію методом «Касаї» та врятували 6-місячного хлопчика Марка, у якого був рідкісний діагноз – атрезія жовчних шляхів.

Юлія Осим

______________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!