У Львові обрали найкращий проєкт спортцентру на стадіоні Торпедо

3042 0
До участі в конкурсі зареєструвалось 17 авторських колективів з різних міст України.
переможець конкурсу, фото: лмр

переможець конкурсу, фото: лмр

У Львові оголосили результати архітектурного конкурсу на найкращу проєктну пропозицію легкоатлетичного комплексу зі спортивним центром на вул. Золотій, на стадіоні «Торпедо». Учора, 18 листопада, відбулося засідання журі Всеукраїнського відкритого конкурсу. У ході розгляду проєктних пропозицій, що подали на конкурс, журі обрало переможців. Про це повідомляє пресслужба ЛМР.

До участі в конкурсі зареєструвалось 17 авторських колективів з різних міст України, зокрема з Києва, Дніпра, Чернівців, Львова. На розгляд журі загалом подали 11 проєктів. Переможцем обрали проєкт під шифром 696969 авторського колективу з Дніпра, Олександра Скомаровського, Вадима Милостюка та Оксани Раби. Проєкт-переможець отримує грошову винагороду у розмірі 120 000 грн. 

Читайте також: У Львові поблизу Стрийського парку зведуть 14-поверхівку

Основними завданнями для конкурсантів було розробити проєктну пропозицію легкоатлетичного комплексу на території стадіону «Торпедо» із розміщенням будівлі спортивного центру, передбаченого для спортивних заходів, та створити середовище, що сприятиме розвитку професійного спорту, враховуватиме інтереси місцевих мешканців, забезпечивши доступність до відкритої спортивної інфраструктури.

2 місце

3 місце

Друге місце та премію у розмірі 80 000 грн отримав проєкт під шифром 172517, авторського колективу з Чернівців: Анатолій Дикий, Сергій Басистий, Олег Кишлярчук, В’ячеслав Кишлярук. Третє із премією у розмірі 60  000 грн посів проєкт під шифром 030618, авторського колективу зі Львова: Оксана Шумелда, Софія Рудецька, Катерина Олійник, Наталія Николишин, Руслан Стадник, Мар’ян Шумелда, Ірина Цілінська.

Читайте також: Через відсутність опорного плану «Аvalon» дозволили відновити будівництво в центрі Львова

«Окрім легкоатлетичного комплексу зі спортивним центром, в результаті реалізації проєкту, місто отримає оновлену вулицю Золоту з якісним громадським центром цього району… Крім того, проєкт передбачає великий підземний паркінг, що може у нічний час використовуватись мешканцями району», – каже головний архітектор міста та голова журі конкурсу Антон Коломєйцев. 

Нагадаємо, що на сесії у березні 2019 року депутати проголосували за те, щоби місто викупило у банку стадіон «Торпедо». Оголошена вартість у 7,5 млн грн тоді викликала бурхливу суперечку у сесійній залі. Також у березні зареєстрували петицію про збереження та відновлення стадіону, у травні вона набрала необхідних 500 голосів.

Як раніше повідомляло Tvoemisto.tv, попередній власник стадіону заплатив ним кредит у банку «Львів». Додамо, що з 1980-х років поле стадіону «Торпедо» використовували як ринок радіо- та електротоварів. У 2008-му році для торгівлі виділили іншу ділянку на вулиці Кукурудзяній. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!