У 14-річного хлопця на ШВЛ у Львові пройшла гарячка. Медики розповіли про його стан

4161 0
Стан 14-річного хворого, в якого лікують від Covid-19 у Львові, покращився, але він досі на апараті ШВЛ.
Фото: krokus

Фото: krokus

Стан 14-річного львів’янина, який вже тиждень перебуває в реанімації Covid-зони Львівського ОХМАТДИТу, з позитивною динамікою. Він досі підключений до апарату ШВЛ, але вже не має високої температури. Про це Тvoemisto.tv розповів заступник головного лікаря ОХМАТДИТу з хірургічної роботи Богдан Мальований.

Читайте також: У Львові до апарату ШВЛ підключили 14-річного хлопця

За його словами, усе почалося з того, що у хлопця з’явилися катаральні явища, ознаки гострого респіраторного захворювання. Далі піднялася висока температура. Сім’я відразу звернулася до сімейного лікаря, а той порекомендував поїхати в лікарню.

«У хлопця хвороба розвинулася досить стрімко. Він відразу потрапив у ковідний відділ, адже мав позитивний результат тесту. За день у нього розвинулася висока дихальна недостатність, тому довелося відразу перевести на апарат ШВЛ», – каже Богдан Мальований.

Лікар зазначив, що 14-річний юнак в їхній лікарні перебуває вже тиждень. Зараз стан його здоров’я покращився, є позитивна динаміка.

«Він ще приєднаний до апарату ШВЛ, але потрохи будемо його вже відлучати. Про виписку наразі ще не йдеться, хоча є покращення, як по показниках аналізів, так і рентгенологічно», – каже Богдан Мальований.

Читайте також: Вони теж хворіють. Яким є портрет дитини з Covid-19 на Львівщині

Загалом, як зазначив заступник головного лікаря ОХМАТДИТу з хірургічної роботи, зараз в їхній лікарні у ковідній зоні з коронавірусом перебуває 14 дітей. З важких лише 14-річний хлопець. Ще 4 дітей потребують постійного кисню, але їх стан у межах норми.

Нагадаємо, останнім часом збільшився відсоток важкий дітей у період лікування коронавірусу. Загалом в ОХМАТДИТі пролікували 475 дітей з підозрою на коронавірус, з них підтверджених – 176.

Ольга Шведа


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!