Стан 3-річної дівчинки, яку лікують від Covid-19 у Львові, досі критичний. Потрібні донори крові

6476 0
Потрібні донори з 4 групою крові, резус «+».

3-річна дівчинка з Миколаївщини, яка з 14 вересня перебуває у львівській дитячій лікарні ОХМАТДИТ і якій діагностували Covid-19, далі у вкрай важкому стані. Аналізи дещо покращилися, та все одно вона знаходиться на штучній вентиляції легень та екстракорпоральній мембранній оксигенації. Про це Tvoemisto.tv повідомила директорка Львівської дитячої лікарні ОХМАТДИТ Олександра Бурда.

Читайте також: Вони теж хворіють. Яким є портрет дитини з Covid-19 на Львівщині

За її словами, де дитина могла підхопити коронавірус, так і не з’ясували. Зі слів батьків дівчинки, в їхній сім’ї на Covid-19 ніхто не хворів, хоча аналізи у батька показали, що він таки переніс безсимптомно хворобу.

«Спочатку у дитини була легка застуда, нежить. Її лікували вдома. Та вже за три дні хвороба перейшла у важкий стан, дитину госпіталізували у нашу лікарню і відразу підключили до апарату ШВЛ. На сьогодні параметри аналізів дещо покращилися, хоча стан досі критичний», – сказала Олександра Бурда.

Через низький рівень тромбоцитів 3-річній дівчинці потрібне переливання крові. Тож директорка ОХМАТДИТу просить небайдужих стати донорами на тромбоконцентрати. Потрібні донори з 4 групою крові, резус «+».

Здати кров можна у Львівському обласному центрі служби крові, що на Пекарській, 65.

Читайте також: 14-річна дівчинка з хворобою Кавасакі у Львові одужує і готується до виписки

Нагадаємо, 3-річна дитина поступила всередині вересня у важкому стані, її відразу підключили до апарату ШВЛ. Газообмін в легенях дитини настільки порушений, що кисень не засвоюється в організмі, тому її були змушені під’єднати до апарату кисню. Дівчинка у медикаментозному сні.

Ольга Шведа


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!