Староста села на Бучанщині, який перейшов на бік окупантів, отримав підозру, - прокуратура

632 0
Підозрюваний отримав від окупантів зброю і розпізнавальні знаки
Фото: СБУ

Фото: СБУ

Старості села в Бучанському районі повідомлено про підозру у державній зраді. Про це повідомила прокуратура Київщини.
 
За даними слідства, староста села в Бучанському районі під час окупації населеного пункту добровільно перейшов на бік ворога. 
 
Він вів облік громадян, що залишилися в селі для видачі їм гуманітарної допомоги від окупаційних військ РФ.
 
Підозрюваний вказував ворогу шляхи пересування до прилеглих населених пунктів, відкрито закликав місцевих мешканців до співпраці з окупантами. 
 
Маючи зброю та розпізнавальний знак, ідентичний з військовослужбовцями РФ, він разом з ними брав участь у патрулюванні населеного пункту.
 
Староста вільно пересувався селом та користувався мобільним зв’язком, не зважаючи на встановлену російськими військовими заборону цивільному населенню покидати територію своїх домоволодінь та користуватися засобами зв’язку.
 
За процесуального керівництва прокурорів Київської обласної прокуратури старості села на Київщині повідомлено про підозру у державній зраді, вчиненій в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 КК України).
 
Наразі йому обрано запобіжний захід - тримання під вартою.
 
Нагадаємо, киянин, який коригував прицільні ракетні удари по Києву на початку повномасштабного вторгнення проведе за ґратами 15 років.
 
Станіслав Нестеренко

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!