Стефанчук допустив можливість зміни Конституції щодо вступу до НАТО

2003 0
Українська влада обговорить формулювання щодо руху в НАТО після закінчення переговорів з Росією.
Фото: Верховна Рада

Фото: Верховна Рада

На тлі переговорів України та Росії голова Верховної Ради Руслан Стефанчук допустив можливість зміни Конституції у частині євроатлантичної інтеграції держави. Про це повідомляє агентство «Інтерфакс-Україна».

«Оскільки шлях до євроатлантичної інтеграції прописаний у Конституції України, маємо дуже високий рівень легітимації цього напряму. Тому ми будемо дивитися, до якого шляху будуть йти переговорники, і тоді вже відшукувати ту модель, яка або не суперечитиме Конституції, або змінюватиме Конституцію в цій частині», – сказав спікер ВР.

Читайте також: Путін погрожуватиме ядерними ударами, якщо Україна продовжить жорсткий опір, – Пентагон

З його слів, для України є важливим, щоб за результатами домовленостей з РФ «ми відновили безпеку та отримали гарантії безпеки функціонування нашої держави». Тому наразі Верховна Рада очікує, яка формула буде закладена у переговорному процесі, щоб надалі приєднатися до її обговорення.

Нагадаємо, що раніше видання Financial Times опублікувало статтю, в якій йдеться про «мирну угоду» з 15 пунктів між Україною та РФ. Зокрема, угода нібито включає оголошення Києвом відмови від вступу в НАТО та обіцянку не розміщувати іноземні військові бази чи озброєння в обмін на безпекові гарантії від союзників. Ще одним з пунктів є виведення російських військ з України, які зайшли на її території після 24 лютого. Згодом радник голови Офісу президента Михайло Подоляк прокоментував оприлюднений матеріал, зауваживши, що це лише запит російської сторони, а в України є свої пріоритети.

Президент Володимир Зеленський назвав чіткі пріоритети в переговорах з Росією, які важливі для нього та України. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!