Страхування та пенсія у спадок. Чого очікувати львів’янам від нової системи нарахування пенсій

2961 1
У коментарях ви можете залишити запитання і отримати фахову відповідь у прямому ефірі.
ілюстративне фото: sud.ua

ілюстративне фото: sud.ua

У 2020 планують запровадити обов'язкове накопичувальне страхування.  Тобто українцям доведеться щомісяця відраховувати частину грошей зі своєї заробітної плати у недержавний пенсійний фонд.

Натомість пенсію пропонують отримувати пенсію з двох джерел: із бюджету, яка залежатиме від стажу роботи, та зі свого приватного пенсійного рахунку, де на залишок коштів нараховуватимуть відсоток. Після смерті власника рахунку, його кошти можуть успадкувати рідні. Таким чином планують усунути надмірне навантаження на зарплатню людей.

Які виклики для українців може створити нова система та як обрати надійне місце для зберігання накопичень – поговоримо у ток-шоу «Наші реформи» завтра, 5 листопада, о 13:00, у студії медіа-хабу «Твоє місто». Спікерами програми стануть:

  • Олена Кульчицька – кандидатка юридичних наук, доцентка кафедри соціального права ЛНУ імені Івана Франка;
  • Віра Фостяк – кандидатка економічних наук, доцентка кафедри фінансів Університету банківської справи.

 

Переглянути ефір можна на сайті та Фейсбук-сторінці медіа-хабу. У коментарях ви можете залишити запитання і отримати фахову відповідь у прямому ефірі. 



Читайте також:
4 Листопада, 2019 20:40
666 ... як відомо , в пенсійний фонд сплачують страхові внески самі працюючі громадяни , а в разі захворювання , травмування на виробництві чи в разі інших страхових випадків за час , коли людина непрацездатна , страхові внески в пенсійний фонд сплачують ті ж самі страхові фонди соціального страхування , що оплачують людині той т.з. лікарняний ... в пенсійному фонді завжди існує конкретний дефіцит бюджету , наразі десь 160 млрд. грн. (це приблизна цифра)... то ж , чому НЕ сплачує страхові внески в пенсійний фонд отой страховий фонд , що страхує громадян від тимчасового безробіття ? ... і маємо те що маємо -- усі страхові фонди із соціального страхування сплачують страхові внески в пенсійний фонд за особу , в якої наступив страховий випадок... а за час , коли людина тимчасово безробітня і отримує виплати від отого страхового фонду ,внески в пенсійний фонд НЕ платяться , а час , коли людина отримує страхові виплати з фонду страхування від тимчасового безробіття , зараховується такому "тимчасово безробітньому" в страховий стаж для отримання пенсії ... я стільки не вип'ю , щоби зрозуміти логіку тих законотворців , що такий "порядок" затвердили Законами України ... Слава Україні ! ...
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!