Суд арештував готелі Медведчука і Марченко на Заході України, через які відмивали російські гроші

4094 0
Гроші надходили під виглядом потреб на утримання та оплату оренди двох готельних комплексів у Івано-Франківській та Закарпатській областях.
Звинувачений у державній зраді віктор медведчук

Звинувачений у державній зраді віктор медведчук

Служба безпеки України арештувала додаткові активи Медведчука та Марченко, якими управляли з росії. Зокрема, рішенням суду наклали арешт на корпоративні права ТОВ зі статутним капіталом 38 млн грн, банківські рахунки на 1,3 млн грн, дві земельні ділянки площею 3 і 5 га та за приміщення двох готельних комплексів площею 4,5 та 2,4 тис. кв. метрів. Відповідне рішення суду прийняли за матеріалами СБУ, яка документує і викриває схеми легалізації в Україні російських грошей, спрямованих на фінансування антиукраїнської діяльності.

За даними СБУ, бенефіціарними власниками цих активів є нардеп, звичувачений у держзраді, Віктор Медведчук і його дружина Оксана Марченко. Схема полягала у заведенні коштів з російських банків на зареєстроване в Україні ТОВ, власником якого є громадянин рф. Ці гроші надходили під виглядом потреб на утримання та оплату оренди двох готельних комплексів у Івано-Франківській та Закарпатській областях, які через низку українських компаній належать Оксані Марченко.

Читайте також: Слідчі передали до суду справу Медведчука. Йому загрожує 15 років позбавлення волі 

У ході досудового розслідування СБУ отримала беззаперечні докази, що управління ними відбувалося безпосередньо з росії, і встановила весь перелік цих російських суб’єктів. Досудове розслідування триває за такими ч. 1 ст. 110-2 (фінансування дій, вчинених з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади, зміни меж території або державного кордону України) та ч. 2 ст. 209 ККУ (легалізація (відмивання) майна, одержаного злочинним шляхом).

Нагадаємо, СБУ провела багаторівневу спецоперацію із затримання народного депутата від забороненої партії «Опозиційна платформа – За життя» та кума путіна Віктора Медведчука. Президент України Володимир Зеленський запропонував обміняти його на українців, які потрапили у російський полон. Водночас у Кремлі заявляли, що голова політради партії «Опозиційна платформа – За життя» кум путіна Віктор Медведчук не є громадянином росії, і вони не знають, чи хоче він участі рф у вирішенні його долі.

Крім того, працівники Територіального управління ДБР Львова провели обшуки на об`єктах власності Вітора Медведчука та Тараса Козака, а суд наклав арешт на корпоративні права та рахунки підприємств. Детальніше про те, що належить Козаку та його родичі і чи можуть це конфіскувати на користь держави, читайте в матеріалі Tvoemisto.tv «Несправжній Козак. Що буде з майном соратника Медведчука у Львові».


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!