Київ

Суд підтвердив штраф паркувальників у Києві через завищені тарифи

568 0
Паркувальників у Києві оштрафували за завищення тарифів ще торік у серпні. Суд підтвердив штраф.
Фото: КМДА

Фото: КМДА

Господарський суд Києва 2 травня залишив чинним рішення тимчасової адміністративної колегії Антимонопольного комітету щодо КП «Київтранспарксервіс» щодо завищення вартості користування парковками. Про це йдеться на сайті АМКУ.

Так, компанію притягують до відповідальності за те, що при розрахунку послуг із утримання майданчиків для паркування транспортних засобів за одну годину надання своїх послуг вона включила статті витрат «облаштування паркування заїзними кишенями» та «обов'язкові платежі 60%».

В АМКУ визнали, що такі дії Київтранспарксервісу порушують економічну конкуренцію, адже компанія зловживає домінуючим становищем на ринку.

«Включення до планової калькуляції зазначених вище витрат призвело до необґрунтованого завищення тарифів на послуги з користування майданчиками для платного паркування транспортних засобів», – наголосили в Антимонопольному комітеті.

Зазначимо, що за результатами розгляду справи на Київтранспарксервіс було накладено штраф 1 мільйон 484,75 тис. гривень. Також компанію зобов'язали припинити порушення протягом 2 місяців.

Додамо, вищезгадане розпорядження КМДА від 25 червня 2021-го визнано протиправним та нечинним відповідно до постанови Шостого апеляційного адміністративного суду від 1 серпня 2022-го.

Нагадаємо, раніше у КМДА повідомили, що у столиці тимчасово не стягуватиметься оплата за паркування на парковках Київтранспарксервісу.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!