Суд повернув у власність київської громади будинок на Чорновола, який привласнили шахраї

1051 0
При цьому особи шахраїв не встановлені
Фото з відкритих джерел

Фото з відкритих джерел

Зусиллями прокуратури столичній громаді повернуто будинок на вул. В'ячеслава Чорновола вартістю понад 225 млн гривень. Про це повідомляє Київська міська прокуратура.
 
Слідство з'ясувало, що невстановлені особи незаконно, на підставі підробленого рішення Ленінського районного суду міста Севастополя, зареєстрували за товариством право власності на об’єкт нерухомого майна по вул. Павлівській у м. Києві.
 
При цьому фактично об’єкт є будинком по вул. В’ячеслава Чорновола, що належить до комунальної власності. Зміна адреси його розташування, що зазначена у документах, була здійснена шахраями умисно, з метою приховання злочину та ускладнення процесу його повернення законному власнику – територіальній громаді м. Києва.
 
 
Окружна прокуратура звернулась з позовною заявою до суду для скасування незаконної реєстрації права власності на вказану будівлю, яка судом задоволена. 
 
На теперішній час зусиллями окружної прокуратури рішення суду реально виконано - право власності за товариством припинено, про що внесено відповідні записи до Державного реєстру речових прав на нерухоме майно.
 
Крім того, за фактом незаконної реєстрації права власності на майно громади триває досудове розслідування.
 
Нагадаємо, суд остаточно повернув садибу Дмитрієва на вулиці Хорива, 2 до власності територіальної громади Києва.
 
Станіслав Нестеренко 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!