Суд скасував штраф забудовнику, що зводить котеджі у межах захисної смуги озера у Снопківському парку

2302 0
Нові власники запроєктували чотири індивідуальні будинки садибного типу, що виходять за межі захисної смуги озера поблизу парку.
Фото: Олександра Сладкова

Фото: Олександра Сладкова

У Львові відбувся суд стосовно забудовника, який зводить ряд котеджів на вул. Кримській, 57, на краю Снопківського парку. Напередодні Держекоінспекція зафіксувала там порушення, оскільки забудова заходила на захисну смугу водойми, яка має становити 25 м, та наклала штраф. Однак суд 9 листопада скасував постанову щодо накладення штрафу на забудовника. За словами місцевого мешканця Тараса Юринца, вже є позов на скасування і самої перевірки.

Читайте також: Біля Львівського автобусного заводу погодили будівництво житлового комплексу. Візуалізація

«На Кримській, 57 була ділянка площею 0,1 га, де стояв будинок у 37 кв. м. Його розібрали, ділянку купили нові власники, які там запроєктували чотири спарені будинки садибного типу (фактично, багатоквартирний житловий будинок), що виходять за межі захисної смугу озера в тому парку. Згідно з Водним кодексом України, відстань має бути 25 м, а не 16, як в цьому випадку. Тому мешканці ініціювали перевірку Держекоінспекції, що зафіксувала порушення, і вимагала їх усунути. На той час роботи призупинили», – каже у коментарі Tvoemisto.tv Тарас Юринц.

Два місяці тому на ділянку виїздила керівниця управління екології і природних ресурсів ЛМР Олександра Сладкова, яка каже, що забудовник намагається звести будинок ще із 2012 року в різних форматах, а мешканці не дають цього зробити. І зараз стіна будинку йде по краю санітарної зони.

«Фактично, вулиця складається з приватних однородинних будинків. На Кримській, 57 теж однородинний будинок, але, скориставшись прогалинами в законодавстві, його розділили на чотири і вийшов багатоквартирний житловий дім. Звісно, що це неприродня забудова для тієї ділянки. Однак, на жаль, немає детального плану територій тієї площі, бо не є затверджений історико-архітектурний опорний план, який би зробив зонінг Галицього району і можна було добре розуміти, де може бути забудова, а де – ні», – каже вона Tvoemisto.tv.

За документами, додає Тарас Юринц, земельна ділянка належить старшій жінці. Так, уповноважений від неї Роман Гумен і ще один інвестор діють за дорученнями, представляючи її інтереси. Додамо, що на час перевірки Tvoemisto.tv вело пряму трансляцію та розпитувало в Романа Гумена, що буде біля озера.

Після скасування штрафу мешканці побоюються, що роботи на ділянці відновлять. Уже, додає Тарас Юринц, є позов від сторони забудовника про скасування результатів перевірки екоінспекції.

Читайте також: Аби вберегти від забудови. Львівським паркам до кінця 2021 року обіцяють кадастрові номери 

Водночас представниця забудовника коментувати ситуацію після рішення суду Tvoemisto.tv відмовилася. 

Ольга Коваль


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!