Суд у Львові поновив на посаді лікаря перинатального центру, звільненого за помилки будівельників

16209 0
Ідеться про завідувача акушерсько-фізіологічного відділення Львівського перинатального центру Ігоря Ковальчука.

Личаківський районний суд Львова своїм рішенням від 13 червня поновив на посаді завідувача одного з відділень Львівського перинатального центру Ігоря Ковальчука. Про це ідеться в Єдиному реєстрі судових рішень.

Окрім поновлення на посаді, суд зобов’язав Львівський перинатальний центр виплатити Ігорю Ковальчку зарплату за час вимушеного прогулу, а також компенсувати моральну шкоду – 50 тисяч гривень.

Читайте також: Львівський перинатальний центр тимчасово очолила лікарка з Івано-Франківська

Нагадаємо, Ігоря Ковальчука та ще трьох лікарів – Ігоря Прокопіва, Василя Перцовича та Ларису Янів звільнив із посад у травні минулого року керівник перинатального центру Ігор Потапів. Причиною звільнення стало те, що лікарі «самоусунулись від спостереження за здійсненням будівельних робіт». У січні суд поновив на посаді Ігоря Прокопіва.

Через помилки в будівництві львівський обласний перинатальний центр не зміг запрацювати одразу – його відкривали двічі. Перших породіль він почав приймати лише наприкінці червня минулого року. Перинатальний центр був закритий на ремонт з 2013 року. Окрім того, медустанова досі немає повноцінного керівника, адже конкурсна комісія ЛОР не змогла обрати жодного з кандидатів у двох конкурсах на посаду.

Читайте також: У Львові міністерку освіти Лілію Гриневич не пустили в школу

Зараз триває друга частина реконструкції перинатального центру - на гінекологічний корпус виділили 119 млн грн.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!