Суд у Львові заборонив ще одну проросійську партію

898 0
Кошти та інші активи партії передано у власність держави.
Фото з відкритих джерел

Фото з відкритих джерел

Восьмий апеляційний адмінсуд у Львові заборонив проросійську партію «Русь єдина», яка свого часу називалася «Партією політики Путіна». Про це повідомляє пресслужба суду.

Читайте також: Львівський суд заборонив проросійську партію Вітренко

24 червня колегія суддів Восьмого ААС завершила розгляд адміністративної справи про заборону політичної партії «Русь єдина». Кошти та інші активи партії, її обласних, міських, районних організацій, первинних осередків та інших структурних утворень передано у власність держави.

Довідково

«Партія політики Путіна» зареєстрована Міністерством юстиції 5 червня 2003 року та внесена до Реєстру політичних партій під №93. Одним з її засновників був екснардеп Олексій Ременюк. У 2004 році партія підтримала на президентських виборах Віктора Януковича.

У 2006 році балотувалася у Раду і набрала понад 31 тисячу голосів підтримки. Після цього назву змінили на «Русь єдина». Згідно з даними Youcontrol, станом на 21 червня 2022 року в Україні діяли 17 осередків  «Партія політики Путіна»

Нагадаємо, суд уже заборонив діяльність партій ОПЗЖ, «Опозиційний блок», «Партії Шарія», «НАШІ», «Блок Володимира Сальдо», «Соціалістичної партії України», партії «Держава», «Соціалісти», «Справедливість та розвиток», «Лівої опозиції» та «Союз лівих сил».

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!