Суд у смартфоні. В Україні презентували мобільний застосунок єСуд

1180 0
«єСуд» дозволить стежити за рухом документів у судовій справі, отримувати процесуальні документи та судові повідомлення на смартфон.
ілюстративне фото: Факти ICTV

ілюстративне фото: Факти ICTV

Сьогодні, 28 вересня, в Україні презентували мобільний застосунок «єСуд». Літера «є» тут означає не «електронний», а «є», тобто існує. За аналогією з іншими сервісами від Мінцифри, зокрема, «єМалятко». Про це повідомляють на порталі Судова влада України.

Під час презентації розробники розповіли, що після проведення закритого тестування мобільний застосунок доступний для вільного завантаження у GooglePlay та AppleStore. «єСуд» дозволить не лише стежити за рухом документів у судовій справі, а й отримувати процесуальні документи та судові повідомлення на смартфон. Окрім цього, він дозволяє:

  • отримувати пуш-повідомлення про надходження до електронного кабінету нових документів та зміну стану справ, у яких користувач є учасником чи учасницею;
  • переглядати справи, провадження, процесуальні документи, що надіслані судом до кабінету;
  • переглядати заяви, клопотання та інші документи, які користувач створив в своєму кабінеті;
  • переглядати довіреності та ордери, що перебувають в кабінеті користувача;
  • анулювати довіреності та ордери, які видав користувач.

 

За словами розробників, бюджет становить приблизно 360 тис. грн. Ці витрати взяло на себе представництво Програми розвитку ООН (ПРООН) в Україні. 

Читайте також: Як у Львові подати показники за воду, газ і світло, не виходячи з дому. Інструкція

«Ми згенерували ідею з урахуванням побажань користувачів підсистеми «Електронний суд», основну версію якої тестували з 2018 року. Вони висловилися щодо потреби розробки мобільної версії застосунку, щоби доступ до «Електронного суду» був більш зручним через мобільні пристрої та смартфони», – каже заступник Голови Державної судової адміністрації Україн Сергій Чорнуцький.

За його словами, станом на сьогодні завершили оформлення усіх дозвільних документів та підписали відповідний Договір з Проєктом ПРООН. Окрім цього, на думку Чорнуцького, мобільний застосунок стане актуальним для тих громадян, які перебувають в зоні збройного конфлікту на Сході України – на території Донецької та Луганської областей. Він спрощує доступ до правосуддя та в деяких випадках не зобов’язує людей на території не підконтрольній Україні перетинати лінію розмежування.

Читайте також: Єдиний інструмент — ти сам(а). Олена Козлова про саморозвиток, ІТ-бізнес та успіх

Пропозиції та побажання щодо поліпшення інтерфейсу, розширення функціоналу або інформацію про виявлені технічні проблеми можна надсилати на електрону адресу: [email protected] або звертатися за телефоном технічної підтримки: (044) 492-70-10.

Нагадаємо, що минулого року у Львові презентували інноваціну послугу єМалятко, до якої долучилися три пологові будинки міста. Це перший комплексний сервіс в Україні, який об’єднує 10 послуг, пов’язанихі з народженням дитини. 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!