Суд відхилив апеляцію підозрюваного в організації нападу на ромський табір під Львовом

7808 0
Можливому організатору нападу на табір ромів під Львовом таки доведеться провести 60 днів в СІЗО.
фото із засідання Пустомитівського суду: Вікторія Балицька / facebook

фото із засідання Пустомитівського суду: Вікторія Балицька / facebook

Апеляційний суд Львівської області залишив без змін ухвалу Пустомитівського райсуду та відхилив клопотання адвоката підозрюваного у організації нападу на ромське поселення на околиці Львова Андрія Тички, в результаті якого загинула людина. Про це повідомляє кореспондент Tvoemisto.tv із зали судового засідання.

Адвокат підозрюваного – Іван Яцишин під час засідання клопотав про зміну запобіжного заходу щодо 20-річного Андрія Тички з тримання під вартою на домашній арешт. Адвокат апелював до того, що підозрюваний погодився сприяти слідству, не збирається покидати межі країни чи переховуватись від органів слідства.

Читайте також: Нові деталі у ромській справі: кого підозрюють і хто збирає для них кошти

«Підозрюваний визнає провину у вчинені злочину, передбаченому ч. 4 статті 296 ККУ (хуліганство з застосуванням вогнепальної або холодної зброї – прим. ред.). Має позитивні характеристики з місця навчання, проживає з матір’ю, якій періодично допомагає. Раніше не судимий», – повідомив адвокат.

Читайте також: Напад на ромів. Ми самі довели до цієї ситуації і маємо нести відповідальність

Водночас прокурор Юрій Матлах заявив, що підозрюваний не веде співпрацю зі слідством та відмовився від дачі показів: «Вважаємо, що підозрюваний може чинити тиск на інших підозрюваних з метою перекладання на них вини», – додав під час судових дебатів Юрій Матлах.

Читайте також: Напад на табір ромів під Львовом. Реакція соцмереж

Апеляційний суд постановив залишити без змін ухвалу Пустомитівського райсуду щодо обрання Андрію Тичці запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою терміном на 60 діб без права внесення застави.

Додамо, що сьогодні відбудеться розгляд ще трьох апеляцій від підозрюваних у нападі на табір ромів на околиці Львова.

Нагадаємо, у ніч на неділю, 24 червня, у Львові на вул. Трускавецькій напали на табір ромів. Під час облави загинув 24-річний мешканець табору. Поліція затримала підозрюваних на місці події. Керівник Головного управління Нацполіції Львівщини Валерій Середа повідомив, що затриманих десятеро та всі вони є чи були учнями львівських шкіл. 26 червня сімом підозрюваним у нападі на ромський табір у Львові обрали запобіжний захід у вигляді арешту без права внесення застави.

Назар Притула


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!