Суд відхилив позов львівського активіста про переклад промови президента українською мовою

5217 1
Святослав Літинський просив Львівський окружний суд визнати бездіяльність Офісу президента, що не надав йому переклад виступу Володимира Зеленського на iForum.
Фото з Facebook Святослава Літинського

Фото з Facebook Святослава Літинського

Львівський окружний суд в особі судді Ростислава Москаля повністю відхилив позов львівського активіста Святослава Літинського про визнання бездіяльності Офісу президента. Про це Святослав Літинський повідомив на своїй фейсбук-сторінці.

Читайте також: Сайт Allo переклали українською через позов львів'янина

Нагадаємо, 23 травня Володимир Зеленський виступав на iForum російською мовою. Відтак, Святослав Літинський звернувся в Офіс Президента з вимогою перекласти виступ на українську.

«Є роз’яснення Конституційного суду про те, що українська мова є обов’язковою для використання під час посадових дій. Під час свого виступу Володимир Зеленський говорив "я, як президент", тобто це не був приватний виступ», – сказав тоді Святослав Літинський в коментарі Tvoemisto.tv.

Втім, Офіс президента відповіді не надав, тож активіст звернувся до суду, але суд відмовив йому у задоволенні позову. У Святослава Літинського є 30 днів для подання апеляції. У коментарях до свого допису у відповідь на слова коментаторів про те, що це "наївно", активіст зазначив, що позови проти Арсена Авакова, Хатії Деканоїдзе та інших також здавались наївними, проте він переміг і домігся перекладу на українську мову, як цього вимагає українське законодавство.

Зображення: Святослав Літинський/Фейсбук

 


Читайте також:
17 Вересня, 2019 15:01
666 ... йому купили коника ?..ги-ги! ...йому купили коника , а коник без ноги ?! ..ги-ги ги-ги ги-ги !! ... яка чудова іграшка ! .. ги-ги ги-ги ги-ги !!! ... Слава Україні ! ...
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!