Мешканка Львівщини прославляла путіна і здала місце дислокації тероборони. Суд виніс їй вирок

1150 0
У 2021 році жителька Львівщини просила надати їй громадянство росії.
ФОТО: GETTY PHOTOS

ФОТО: GETTY PHOTOS

На Львівщині суд призначив 5 років позбавлення волі пенсіонерці, яка прославляла армію рф і путіна, а також здала місце дислокації територіальної оборони у Самборі.

Як йдеться у рішенні Самбірського міськрайонного суду пенсіонерка з березня по червень 2022 року в забороненій соціальній мережі поширювала російську пропаганду, та опублікувала низку дописів, де підтримувала путіна і армію рф. Крім цього, мешканка Львівщини підтримувала окупацію Криму та чекала на російських окупантів у себе вдома.  

Читайте також: Суд у Львові звільнив від покарання прихильника СРСР

Під час суду пенсіонерка своєї вини не визнала та заявила, що таким чином вона «висміювала» окупантів. Експерти проаналізували дописи на її сторінці у соціальній мережі та не виявили жодної публікації, де б вона засудила масові вбивства українців. Крім цього, у 2021 році в одній із переписок з невідомою особою жителька Львівщини просила надати їй громадянство росії. 

Суд визнав жінку винною кількома статтями: ч. 2 та ч. 3 ст. 436-2, ч. 1 ст. 161, ст. 436 КК України. Її засудили до 5 років позбавлення волі. Також вона повинна сплатити 50 тисяч грн за проведення судових експертиз.

Нагадаємо, Бродівський районний суд звільнив від покарання громадянку росії, яка пограбувала мешканку Львівщини. 

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!