Апеляційний суд заборонив будівництво на території школи у Брюховичах

1479 0
Йдеться про ділянку на вул. Широкій, 2.
Фото: Любомир Зубач

Фото: Любомир Зубач

Львівський апеляційний суд 5 грудня заборонив будувати на території незавершеної школи у Брюховичах, що на вул. Широкій, 2. 

Джерело: заступник міського голови Львова з питань містобудування Любомир Зубач у Facebook

«За рішенням суду заборонено здійснювати будь-які дії як щодо земельної ділянки, так і щодо об`єкта незавершеного будівництва, тобто будівлі самої школи на вул. Широкій, 2 у Брюховичах. Якщо судовою мовою – накладено арешт із забороною розпорядження та користування», – йдеться в повідомленні.

Читайте також: На території колишнього табору у Брюховичах збудують вісім багатоповерхівок

Нагадаємо, що арешт на землю під недобудованою школою наклали у червні минулого року. Це сталося у межах розслідування поліції «за ознаками кримінального правопорушення передбаченого ч. 2 ст. 364 ККУ», тобто зловживання владою або службовим становищем. А в жовтні цього року Галицький районний суд Львова скасував арешт на земельну ділянку площею майже 3,5 га в Брюховичах, де розташована місцева недобудована школа. Після чого школу в Брюховичах обгородили і почали зрізати дерева без відповідного ордеру на зрізку від управління екології та природних ресурсів ЛМР.

Додамо, що 2020 році ці землі на вулиці Широкій, 2 Брюховицька селищна рада передала в постійне користування (тобто безоплатно) підприємству громадської організації «Асоціація інвалідів захисників вітчизни «Львівська здравниця». Саме ця організація і клопотала в суд, аби зняли арешт. Офіційною версією передачі землі у постійне користування було те, що «Львівська здравниця» має збудувати там реабілітаційний центр для ветеранів. Тільки, як виявилось, центр реабілітації – це лише 1% майбутнього масштабного будівництва. Там планують будувати і торговий центр, і житло. Загалом площа майбутніх будівель сягне понад 44 тисячі «квадратів», з яких центр для учасників АТО – 500 кв. метрів.

Антоніна Костик

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!