Київ

Суд збільшив заставу нардепу Ісаєнку майже до 27 мільйонів через спробу незаконно заволодіти землею у Києві

763 0
Депутату ОПЗЖ Дмитру Ісаєнку вчетверо збільшили заставу за намагання незаконно заволодіти держпідприємством, аби звести на ділянці житловий комплекс.
Дмитро Ісаєнко

Дмитро Ісаєнко

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду збільшила заставу чинному народному депутату, підозрюваному у спробі незаконного заволодіння землею та майном Державного будівельного комбінату. Про це повідомили у Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі.
 

«Своїм рішенням суд апеляційної інстанції скасував ухвалу ВАКС від 13.04.2023 в частині розміру застави та постановив нову ухвалу, якою збільшив заставу з 6,012 млн грн до 26,840 млн грн», – йдеться в повідомленні.

В іншій частині ухвала слідчого судді залишена без змін. Законної сили вона набуває з моменту проголошення, є остаточною та оскарженню не підлягає.

Читайте також: у Києві судитимуть забудовника Долобецького острова

Апеляційні скарги сторони захисту суд залишив без розгляду.

Нагадаємо, 10 березня Національне антикорупційне бюро повідомило про підозру народному депутату, який намагався заволодіти в Києві земельною ділянкою площею 8 га.

За даними слідства, на початку 2020 року в Дмитра Ісаєнка виник план заволодіти ділянкою, на якій розташовувався «Держбудкомбінат», аби надалі побудувати там житловий комплекс. Для цього він домовився з працівниками будівельного комбінату та тодішнім заступником керівника Апарату Верховної Ради, до сфери управління якого входив комбінат.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!