Суд зобов'язав забудовника знести незаконну шестиповерхівку на Варшавській

7355 0
У будинку вже продали всі квартири.
ілюстративне фото: gmd.center

ілюстративне фото: gmd.center

29 березня Львівський окружний адміністративний суд зобов'язав забудовника ГО «Наше ідеальне місто» знеси шестиповерхівку на вулиці Варшавській, 22, яку звели без відповідних дозволів, повідомляє Zaxid.net.

У матеріалах справи йдеться, що львівська інспекція ДАБК двічі штрафувала ГО «Наше ідеальне місто», зокрема, на понад 650 тисяч грн у січні минулого року за побудований перший поверх без дозволів. Після цього забудовник намагався скасувати штраф через суд та продовжив будівництво. Через півроку інспекція ДАБК оштрафувала ГО «Наше ідеальне місто» ще на 92 тисячі гривень та зобов'язала знести самобуд. Оскільки забудовник цього не зробив, інспекція звернулася до суду. У ГО «Наше ідеальне місто» є місяць, щоб подати апеляцію. Квартири в незаконній багатоповерхівці вже продали.

Читайте також: Як зносять незаконну багатоповерхівку на Личаківській. Фото

Згідно з даними системи YouControl, співзасновниками ГО «Наше ідеальне місто» є Божена та Володимир Закалюжні, а також Квітослава Бандурка. Проте в коментарі Zaxid.net Божена Закалюжна повідомила, що з 2011 року не має стосунку до діяльності громадської організації.

Виконує будівництво обслуговуючий кооператив «Варшава хоум», який заснували Олександр Буряк, Дмитро Вознічка та Мирон Кульчицький. Вони також є засновниками обслуговуючих кооперативів «Вілла Вашава» (вул. Варшавська, 54) та «Престиж житло» (вул. Уманська, 4), які, за словами керівника юридичного відділу львівської інспекції ДАБК Святослава Кіндратіва, також будують житло без дозволів.

Фото: olx.ua

Фото: lun.ua


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!