Суд у Львові звільнив від покарання водія, через якого 9-річний хлопчик потрапив у кому

5025 0
Винуватець ДТП має сплатити 200 тисяч гривень за моральну шкоду сім'ї потерпілого.
Фото: Varta1

Фото: Varta1

Шевченківський районний суд м. Львова звільнив від покарання львів'янина, який улітку скоїв наїзд на 9-річного хлопця, в результаті чого дитина отримала важкі травми і впала у кому. Про це йдеться у рішення суду.

У вироку суду йдеться, що 22 червня 2020 року близько 10:00 год, водій автомобіля «Mercedes-Benz», прямуючи вулицею Лінкольна у напрямку до вул. Миколайчука, біля будинку №23, порушив вимоги ПДР, перевищив дозволену швидкість, не оцінив ситуацію на дорозі і здійснив наїзд на малолітнього пішохода, який перетинав дорогу поза межами пішохідного переходу.

В результаті ДТП 9-річний хлопчик отримав забій головного мозку важкого ступеня, перелом склепіння із переходом на основу черепа, забійну рану, перелом лівої ключиці, лівої великогомілкової кістки, кісток тазу, множинні ушкодження тулуба і кінцівок і гематому потилиці.

Винуватець ДТП уклав угоду про визнання винуватості, у повному обсязі визнав свою вину у вчиненні кримінального правопорушення. Водій також зобов`язався відшкодувати моральну шкоду потерпілому у розмірі 200 тис грн.

Сторони погодилися на призначення покарання для чоловіка у вигляді позбавлення волі строком на 3 роки з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк 3 роки. Водночас суд звільнив винуватця ДТП від відбування призначеного покарання із випробуванням – іспитовим терміном на 1 рік.

Фото: Varta1



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!