Суд звільнив від в'язниці водія, який насмерть збив відомого львівського дизайнера

7009 0
Засновник Lviv Fashion Week Петро Нестеренко-Ланько загинув у ДТП на Львівщині 23 листопада 2020 року.
Фото: Petro Nesterenko-Lanko

Фото: Petro Nesterenko-Lanko

Городоцький районний суд Львівської області звільнив від покарання водія, який насмерть збив львівського дизайнера Петра Нестеренка-Ланька. Йому призначили іспитовий термін.

ДТП сталася 23 листопада 2020 року. За кермом автомобіля тоді був мешканець Червонограда, раніше не судимий. Смерть дизайнера, згідно з висновком судово-медичної експертизи, наступила внаслідок важкої травми голови, яка супроводжувалась переломом кісток склепіння і основи черепа, крововиливами.

Читайте також: У ДТП загинув засновник Lviv Fashion Week Петро Нестеренко

Обвинувачений у суді визнав вину повністю. За його словами, пригода сталась несподівано, він не встиг зреагувати, швидкість автомобіля була в межах ПДР. Пояснив, що одразу після ДТП надав потерпілому медичну допомогу, у подальшому допомагав матеріально, відшкодував всі збитки і примирився з батьками потерпілого.

Водій просив не позбавляти його права керування транспортними засобами, так як автомобіль є основним джерелом його доходу. 

Матір дизайнера у суді просила суворо не карати обвинуваченого. У рішенні суду вказано, що вона у деякій мірі вважає винним у ДТП і свого сина і просила суд не позбавляти обвинуваченого права керування транспортними засобами з огляду, що на його утриманні малолітня дитина. Також вона сказала, що немає претензій морального чи матеріального характеру.

Суд визнав водія винуватим у вчиненні кримінального правопорушення та призначив йому покарання у виді позбавлення волі на строк 3 (три) роки, і водночас звільнив від відбування призначеного йому покарання з випробуванням, встановивши іспитовий строк тривалістю один рік.

Також суд вирішив не позбавляти його права керувати транспортними засобами.

Читайте також: «Він був надто справжнім». Львів'яни діляться спогадами про засновника Lviv Fashion Week

Нагадаємо, що ДТП сталася 23 листопада близько 22:10 у с. Бартатів Городоцького району на автодорозі «Львів – Шегині» – на освітленому пішохідному переході. Від отриманих травм Петро Нестеренко-Ланько помер на місці події до приїзду «швидкої».


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!