Сусіди без кордонів. Як у львівському ОХМАТДИТі реалізовують унікальний проєкт з ЄС

1463 0
У лікарні, у межах проєкту з ЄС, відкриють нову операційну, сучасну техніку для трьох відділень і телемедичний центр.
Фото: news.com.ua

Фото: news.com.ua

Львівська обласна дитяча лікарня ОХМАТДИТ виграла міжнародний українсько-польський проєкт, за яким вона отримає сучасну техніку та потужний телемедичний центр для проведення малоінвазивних, зокрема, лапароскопічних та ендоскопічних операцій.

Читайте також: Лікарі ЛОР-відділення із ОХМАТДИТу зможуть оперувати діток з допомогою сучасної техніки

Зокрема, у межах транскордонного проєкту «Спільна ініціатива Мазовецької спеціалізованої лікарні в Остроленці та Львівської обласної дитячої клінічної лікарні ОХМАТДИТ для підвищення доступності медичних послуг в області сучасної хірургії», який фінансується програмою транскордонного співробітництва Польща – Білорусь – Україна 2014-2020, львівська лікарня отримає сучасну експертну техніку для кількох операційних, навчання лікарів і відкриє сучасний телемедичний центр для консультацій, щоб найсучасніші операції стали доступними для всіх.

За словами учасника ініціативи з ОХМАТДИТу Федіра Юрочка, транскордонна співпраця львівської лікарні та лікарні в Остроленці – це не тільки обладнання. Це ще й нові контакти, обмін досвідом, емоційна підтримка сусідів.

«Ми тішимося новими можливостями, які нас роблять сильнішими і кращими», – каже Федір Юрочко.

Фінансову підтримку надасть ЄС і Львівська обласна рада. Проєкт втілюватимуть разом з Мазовецькою спеціалізованою лікарнею в Остроленці (Польща).

Загалом, проєкт втілюватиме три важливі напрями.

Нова сучасна операційна

Нова операційна, яку отримає ОХМАТДИТ, буде оснащена сучасною медичною технікою для лапароскопічних, мікрохірургічних і ендоскопічних операцій. Завдяки їм виконуватимуть найскладніші втручання.

Сучасні операційні техніки від Karl Storz отримають урологи і ЛОРи. Останні уже освоюють нову техніку для мікрохірургії вуха. Ще два нові наркозні апарати, які отримає лікарня, здатні мінімізувати ризики для малечі і якнайточніше моніторити стан дитини під час операції. Це означає, що в лікарні побільшає малоінвазивних операцій, діти швидше одужуватимуть, а головне після операцій зможуть йти додому вже на другий-третій день.

Конференції для лікарів

У рамках транскордонного проєкту лікарня ОХМАТДИТ проводить дві конференції для обміну досвідом. Перша конференція уже відбулася в Остроленці, на черзі – у Львові. На черговій платформі зустрінуться професіонали, аби ділитися найкращими практиками.

Сучасний телемедичний центр

Щоб робота не зупинялася і дві лікарні-учасниці могли розвиватися далі, у Львові відкриють сучасний телемедичний центр. Для цього в ОХМАТДИТі модернізували конференц-зал, де й розпочне роботу телемедичний центр. Саме тут львівські дитячі хірурги проводитимуть тренінги з лапароскопії і ділитимуться медичними знаннями зі своїми колегами. А головне – консультації медичних експертів та прямі трансляції відбуватимуть прямо в операційній.

Крім цього, львівські лікарі ОХМАТДИТу у перші дні пандемії отримали від сусідів чимало захисних костюмів, медичних масок, засобів дезінфекції і портативний апарат УЗД.

Проєкт також посприяв, щоб за лічені дні в лікарні розгорнули ковідне відділення і почали приймати перших пацієнтів з усієї Львівщини.

Створено та підтримано за фінансової підтримки Європейського Союзу. За зміст несуть відповідальність лише Комунальне некомерційне підприємство Львівської обласної ради «Львівська обласна дитяча клінічна лікарня «ОХМАТДИТ» і він не відображає позиції Європейського Союзу.  

Партнерська публікація


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!