Світовий банк надасть 150 млн доларів на допомогу бідним українцям

1691 0
Гроші спрямують на збільшення розміру та пришвидшення виплат малозабезпеченим сім’ям та літнім людям.
Фото: Главком

Фото: Главком

Рада директорів Світового банку сьогодні затвердила додаткове фінансування України у розмірі 150 мільйонів доларів. Як зазначається в пресрелізі банку, гроші надаватимуться в рамках проєкту «Модернізація системи соціальної підтримки населення України» і будуть спрямовані на розширення соціальної допомоги сім’ям з низьким рівнем доходу.

Зокрема, 50 мільйонів доларів буде спрямовані на те, щоб збільшити розмір та пришвидшити виплату допомоги в рамках програми державної соціальної допомоги малозабезпеченим сім’ям та програми житлових субсидій. Одноразові виплати будуть також надаватися літнім людям та одержувачам соціальної допомоги у зв’язку з інвалідністю.

Читайте також: «Медикам важко бачити, як хворіють їхні колеги», – анестезіолог зі Львова про три тижні в італійській лікарні

«Тисячі українських сімей вже мають труднощі з оплатою комунальних послуг через втрату доходів. Пенсіонери не можуть дозволити собі купувати навіть найнеобхідніші ліки та продукти харчування через зростання цін. Важливо допомогти цим людям шляхом прискорення соціальних виплат і підвищення їх адресності», – зазначив Алекс Кремер, виконуючий обов’язки директора Світового банку у справах Білорусі, Молдови та України.

Додаткове фінансування буде також спрямоване на надання грантів на започаткування малого бізнесу, використовуючи досвід відомого в Україні проекту «Рука допомоги». Ці гроші мають піти на підтримку бідного населення в отриманні нових навичок, у пошуку роботи або відкритті власної справи.

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!