Священник із Самбора рятує собаку, якого хтось жорстоко побив

2665 0
Собаку прооперували, склали перелом.
Фото: Фейсбук Романа Грицишина

Фото: Фейсбук Романа Грицишина

Священник із Самбора рятує побитого собаку, у нього стріляли впритул. Поранену тварину настоятель храму святого Миколая у Самборі о. Роман Грицишин забрав з проспекту Чорновола у Львові учора. Пса прооперували, лікарі кажуть, що його хтось жорстоко бив, а потім ще й розстрілював. Про це священник розповів на своїй сторінці у Фейсбук.

Читайте також: На Львівщині відкрили кримінал проти підлітків, які знущалися над собакою

«Тіло нашпиговане пневмокулями, лише на двох знимках їх виявили 4. А скановано лише 1/3 туловища. Кулі глибоко у тілі, що свідчить про розстріл з близької відстані з пневмозброї. У першу чергу собаці мають скласти два важкі переломи, з якими він мучився 6 днів», – пише священник.

Тварина почала відходити від операції, отримувала знеболювальні ліки.

Оплату операцій зголосились взяти на себе волонтери-зоозахисники із спільноти «Врятовані хвостики-Старосамбірщина». Вони обіцяють фотозвіт оплачених рахунків. Священник ж звертається до небайдужих, аби допомогли вилікувати собаку. У нього попереду тривале лікування, ще не одна операція. Як допомогти, можна довідатись у зоозахисників. 

Згодлом стало відомо, що нещасний собака не зміг пережити ніч після операції і помер.

«Песик помер. Не пережив ніч після операції і свердління, складання кісток двох переломів. Біль був такий, що обезболюючі уколи не діяли. Постійно вив. Потім перестав. Є межа болю. Він більше не міг», – зазначив о. Роман Грицишин.
 
За його словами, що кошти, зібрані волонтерами для оплати операції, використані на порятунок і лікування інших потребуючих тваринок.
 

Читайте також: В складні часи люди мають допомагати одне одному

Нагадаємо, наприкінці грудня 2020 року поліцейські на Львівщині встановили особи підлітків, причетних до жорстокого поводження з твариною в Бродівському районі. За цим фактом відкрили кримінальне провадження. Про злочин вони довідались, моніторивши соцмережі. Вони виявили публікацію, де йшлося про те, що невідомі особи помістили собаку в мішок та побили її, після чого тварина загинула. Правоохоронці розпочали за цим фактом перевірку та невдовзі встановили осіб зловмисників – ними виявились 16-річний хлопець та 14-річна дівчина, мешканці Бродівського району. Собака, до речі вижив, правоохоронці розшукали його та доставили у ветеринарну лікарню.

Додамо, що напередодні 20-річний хлопець одного з сіл Сокальського району закрив живе кошення у скляну банку та зняв це на відео, яке виклав у Інстаграм



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!