Священник УПЦ МП на Львівщині, якого облили зеленкою, проводив служби у будинку

8982 0
Свої служби отець проводив у приміщенні будинку. Раніше місцеві мешканці вже зверталися до нього і тих, хто відвідував цю парафію, аби вони не збиралися.
Фото: сайт УПЦ

Фото: сайт УПЦ

У Стрию на Львівщині невідомі облили зеленкою священника безпосередньо під час богослужіння. Отець Володимир Мандзюк належить до Української православної церкви московського патріархату. Про інцидент повідомили на сайті УПЦ, посилаючись на допис дочки священника Богдани Мандзюк у Фейсбуку, який вже недоступний.

«Люди добрі! Це крик душі! Що робиться в нашій країні. Це мій батько отець Володимир, священник УПЦ у м. Стрий. Сьогодні під час церковного Богослужіння йому вистрілили в обличчя зеленкою так звані націоналісти, які захоплюють наші храми. Ще раз пишу: наші батюшки моляться за наших воїнів, за нашу країну, ми молимося церковно-слов’янською мовою, допомагаємо чим можемо: грошима, гуманітарною допомогою. Схаменіться, Бог поругаємий не буває. Кожен з нас за все дасть відповідь перед Богом», – написала дочка священнослужителя.

Читайте також: У місті на Львівщині заборонили діяльність УПЦ Московського патріархату

У поліції в коментарі Tvoemisto.tv повідомили, що священник відмовився від написання заяви та ні до кого немає претензій. Правоохоронці були на місці події, наразі вирішують питання про кваліфікацію події.

На сайті УПЦ зазначачили, що священник, на якого вилили зеленку, є настоятелем протоієреєм Воскресенського храму у Стрию. Заступник голови Стрийської міської ради Андрій Стасів зауважив, що свої служби отець проводив у приміщенні будинку. Раніше місцеві мешканці вже зверталися до нього і тих, хто відвідував цю парафію, аби вони не збиралися.

Читайте також: «Дім Путіна». У Львові невідомі залишили написи і залили піною двері храму УПЦ МП

«У четвер, 26 травня, в нас буде сесія. Готуємо звернення до президента, а також рішення сесії про заборону діяльності УПЦ мп на території Стрийської громади. Після дії заборони будемо блокувати це приміщення, щоб жодних процесій московського патріархату там не відбувалося, як, зрештою, на території всієї громади, аби не було місць для їхнього зібрання», – сказав Андрій Стасів у коментарі Tvoemisto.tv.

Раніше у Стрийському районі був храм УПЦ МП у селі Баня Лісовицька, який вже перейшов до Православної церкви України.

Нагадаємо, на Львівщині заборонили діяльність УПЦ МП в Городку, Бориславs та Червонограді. Деякі громади самостійно перейшли до ПЦУ. Також низка священнослужителів Української православної церкви записали звернення до патріарха Кирила та митрополита Онуфрія, в якому закликають порушити питання про вихід церкви з московського патріархату через замовчування війни в Україні. Детальніше про те, як працює і на що впливає Російська Православна Церква в Україні, зокрема у Львові Tvoemisto.tv  аналізувало раніше, детальніше тут.

Юлія Осим

Фото з сайту УПЦ


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!