Священники церкви московського патріархату, що перейшла до ПЦУ, залишили у храмі «голі» стіни

4619 0
Як стверджують прихожани храму, які раніше відвідували цю церкву, з території зникли дзвони і навіть зрізали хрести.
фото: дрогобицька міськрада

фото: дрогобицька міськрада

Дрогобицько-Самбірська єпархія Православної церкви України на Львівщині ухвалила рішення про те, аби прийняти громаду храму святого Іова Почаївського у єпархію ПЦУ. Після цього будівля церкви та її територія перебували під охороною, однак сьогодні там залишились «голі» стіни. Про це повідомили у Дрогобицькій міськраді.

«Коли всі прийшли до храму, аби провести тут першу спільну молитву за Україну, стало зрозуміло, що «батюшки» готувались до такого сценарію. В храмі Іова Почаївського залишились «голі» стіни: немає предметів іконостасу, вивезена абсолютна більшість ікон та церковних атрибутів», – йдеться в повідомленні.

Читайте також: У Стрийській громаді заборонили діяльність УПЦ МП

Більше того, як стверджують прихожани храму, які раніше відвідували цю церкву, з території зникли дзвони, а з двох будівель, розташованих на території церкви, навіть зрізали хрести. Усе це відбулось ще до моменту прийняття рішення та опечатування храму.

Після молитви приміщення храму оглянули та зафіксували перелік майна. А у неділю, 29 травня, тут відбудеться перша українська служба Божа української мовою.

Читайте також: Митрополит Філарет УПЦ МП закликав голову Львівської ОВА забезпечити права вірян

Нагадаємо, що на Львівщині вже заборонили діяльність УПЦ МП в Городку, Стрию, Бориславі та Червонограді. Деякі громади самостійно перейшли до помісної Православної церкви. Детальніше про те, як працює і на що впливає Російська Православна Церква в Україні, зокрема у Львові, Tvoemisto.tv аналізувало раніше, детальніше тут.

Фото Дрогобицької міськради


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!