«Сиди вдома». Які оригінальні маски почали створювати під час карантину

8408 0
Багато брендів роблять акцент на національній символіці та вишивці на масках.
Фото: freepik.com

Фото: freepik.com

В Україні під час карантину у громадських місцях усі мають перебувати в масках. У МОЗ пояснюють це тим, що кожен може бути інфікованим коронавірусом, тож маска допомагає не поширювати вірус у разі хвороби.

Через дефіцит одноразових медичних масок та завищені ціни на них, українці почали використовувати багаторазові тканинні маски. І хоча, за словами ексміністерки охорони здоров'я МОЗ Уляни Супрун, тканинні маски не є ефективним захистом від зараження, та, як говорить керівниця львівського міського оперативного штабу Галина Слічна, варто хоча б просто прикрити обличчя у громадських місцях та дотримуватись соціальної дистанції.

Окрім того, маска стала модним карантинним аксесуаром. Tvoemisto.tv пропонує переглянути підбірку масок, які почали створювати з початком карантину і нагадує, що тканинну маску потрібно використовувати правильно: не носити довго, особливо, якщо вона стала волога, прати при високій температурі і прасувати після кожного використання.

Вікторія Мироненко шиє маски у Львові та продає від 15 грн за штуку. У наявності є маски різних кольорів та оздоблень,  також дитячі. Замовлення можна зробити у приватні повідомлення або за телефоном 067 538 91 27.

 
Dodosocks, які мають магазини у Львові та Києві, закрили їх на карантин та теж почали шити маски. Зокрема, серед іншого асортименту можна знайти маски з натуральної бавовни  з надписами «Сиди вдома», «Кашляй в лікоть», «Мий руки» тощо. Замовити можна у них на сайті. Доставка на замовлення від 400 грн – безкоштовна.
 

Вартість набору з трьох масок 200 грн. А 50 грн з кожного набору масок передають БФ «Крила Надії» для закупівлі захисних костюмів, масок та обладнання для лікарів.

Читайте також: Як правильно утилізувати маски. Роз'яснення експертів

Студія-ательє Мар’яни Гонтар у Львові теж пропонує двошарові маски власного пошиття із 100-відсоткової бавовни. Ціна однієї маски – 30 грн. Їх доставлять Новою поштою.

Також маски з різноманітними принтами створює власниця ательє у Львові Галина Васько. Маски із двох шарів та марлі, доставляють Новою або Укрпоштою, можлива також доставка по Львову (50 грн). Галина Васько може пошити будь-яку під замолення, а також в наявності є однотонні: чорні, сірі, білі, рожеві тощо. Вони коштують 25-30 грн за штуку.

У ательє Асоль, що на вул. Трильовського у Львові, шиють маски з принтом української вишивки, а також в клітинку та однотонні. Ціна однієї стновить 50 грн. А при замовленні від чотирьох масок можлива доставка товару додому.

Магазин українського націального одягу Сварга, що на вул. Б. Хмельницького у Львові, теж має вже в своєму асортименті маски. Вони зроблені з льону та мають орнамент вишиванки.

Нагадаємо, у Львові 10 підприємств, які шиють захисні маски, отримали на їх виробництво та продаж ліцензію від Держпраці. Серед них такі відомі бренди, як Авіація Галичини, дизайн-ательє Олени Гусєвої, Ролада та інші.

Ольга Коваль


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!