Сильний вітер та ожеледиця. Якою буде погода в останні дні січня

1383 0
Переважатимуть слабкі хуртовини та пориви вітру зі швидкістю 15-27 метрів за секунду.
Фото: smartnews.com.ua

Фото: smartnews.com.ua

В останні дні січня погода у Львові та Львівській області буде нестійкою, варто очікувати пориви вітру, падатиме мокрий сніг, а на дорогах буде ожеледиця.

За повідомленням Львівського гідрометцентру, сьогодні, 29 січня, буде хмарно з проясненнями. Вдень істотних опадів не буде. Дороги області вкриє ожеледиця. Вітер західний, 9-14 метрів за секунду. Вночі та вранці місцями очікують слабкі хуртовини та пориви зі швидкістю 15-20 метрів за секунду. Температура вночі становитиме 1-3 градуси морозу, а вдень коливатиметься від 1 градусу морозу до 1 градусу тепла.

Читайте також: Львів засипає снігом. Відео

У неділю, 30 січня, буде хмарно, подекуди йтимуть мокрий сніг, сніг та дощ. На дорогах – ожеледиця. Вітер південно-західний з переходом на північно-західний, 9-14 метрів за секунду. Упродовж доби прогнозують хуртовини та пориви зі швидкістю 17-22 метрів за секунду, а вдень подекуди 25-27 метрів за секунду. Температура вночі коливатиметься від 2 до 4 градусів морозу, а вдень – від 1 до 3 градусів тепла.

У понеділок, 31 січня, також буде хмарно. Вночі йтиме помірний, а вдень – невеликий сніг та мокрий сніг. Дороги огорне ожеледиця. Вітер західний, 9-14 метрів за секунду, подекуди 17-22 метрів за секунду. Температура упродовж доби коливатиметься від 1 градусу морозу до 1 градусу тепла.

Через нестійку погоду, хуртовини та ожеледицю на Львівщині оголосили перший рівень небезпеки, тож львів'ян закликають зважати на прогноз погоди. У разі виникнення будь-яких непередбачуваних ситуацій необхідно повідомляти на Гарячу лінію міста за номером 1580.

Такі погодні умови можуть призвести до порушень роботи служб електропостачання, зв'язку, будівельної галузі та до порушення руху автотранспорту на окремих ділянках доріг і вулиць.

У міському управлінні з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення наголосили, що під час негоди не варто ходити під розлогими деревами, рекламними щитами, лініями електропередач і антенами. Адже пориви вітру можуть їх пошкодити.

Водії повинні обирати помірну швидкість, вмикати фари та дотримуватись безпечної дистанції між автомобілями. Своєю чергою, пішоходам слід носити взуття з неслизькими підошвами та переходити дорогу лише у призначених для цього місцях.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!