Сили оборони – у стані повної готовності, аби реагувати на будь-які виклики з білорусі

758 0
Зокрема, постійно проводять навчання різних Сил оборони України.
Ганна Маляр / з відкритих джерел

Ганна Маляр / з відкритих джерел

Військове керівництво України володіє інформацією щодо ситуації в білорусі та не вбачає наразі наступальних потужностей ворога з півночі. Водночас Сили оборони перебувають у стані повної готовності, аби реагувати на будь-які виклики з території білорусі.

Джерело: заступниця міністра оборони України Ганна Маляр, коментуючи ситуацію на півночі, Укрінформ

«Україна відстежує все, що відбувається, відома вся інформація – хто, куди пересувається, в якій кількості. Дійсно, відбувається рух, але він там відбувається постійно. Весь час, поки триває повномасштабне вторгнення, на території білорусі постійно відбувається рух техніки та особового складу. Відомо, що росія використовує територію білорусі для своїх військових цілей. 

Чи є загроза? Це війна, і росія так само, як ми припускаємо всі можливі сценарії, і вони для себе розробляють всі можливі сценарії. Те, що це може бути запасним варіантом, може бути, і це видно. Але з точки зору того, що повідомляють військові, говорити прямо, що накопичена достатня сила, аби прямо зараз відбулося вторгнення, не можна. Натомість не можна і повністю заперечувати цю ймовірність», – пояснила вона. 

Читайте також: Зеленський збирав Ставку. Про що говорили 

Маляр додала, що саме тому ЗСУ перебувають у стані готовності миттєво реагувати на будь-які виклики з півночі. Зокрема, постійно проводяться навчання різних Сил оборони України, аби мати можливість реагувати на виклики з території білорусі.

Нагадаємо, Сили оборони України за добу ліквідували ще 400 окупантів. Загалом з початку повномасштабної війни росія втратила в Україні 85 тисяч своїх військових.

Софіко Векуа

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!