Симфонічний оркестр INSO-Lviv кличе на перший концерт після довгої паузи

1544 0
Диригуватиме концертом українець Ярослав Шемет, який приїхав до Львова з Польщі спеціально для участі у проєкті.
Фото: Львівська філармонія

Фото: Львівська філармонія

27 серпня після п'ятимісячної паузи симфонічний оркестр «INSO-Львів» дасть перший концерт у великому складі у спеціально трансформованому концертному залі Львівської національної філармонії. Про це повідомляє пресслужба Львівської ОДА.

Нове нестандартне розміщення музикантів згідно з досвідом європейських оркестрів та вимог постанови Кабміну № 392 дає можливість виконувати повноцінний симфонічний репертуар.

У програмі концерту поряд із 5-ю симфонією Людвіга ван Бетховена, 250-річчя якого відзначають у цьому році, виконають «Українську сюїту» для симфонічного оркестру Андрія Гнатишина – маловідомого в Україні львівського композитора, який розпочав своє навчання у Станіслава Людкевича, а завдяки особистій стипендії Митрополита Андрея Шептицького продовжив його у Новій Віденській консерваторії.

Читайте також: Після хвороби тебе починають цуратися або Післясмак ковіду

Диригуватиме концертом українець Ярослав Шемет, який приїхав до Львова з Польщі спеціально для участі у проєкті. Це не перший творчий експеримент Маестро та оркестру. Зокрема, в умовах карантину підготували, записали і представили музичний дебют увертюри до опери Дж. Верді «La Forza del Destino» в режимі «залишайся вдома». Цей досвід Ярослав Шемет описав так: «Коли людина опиняється дійсно у безвихідній ситуації – народжуються найкращі ідеї».

«Ми починаємо працювати в тестовому режимі, в нових реаліях. Ми прагнемо живих зустрічей з глядачем, обміну емоціями та енергіями. Ця подія – імпульс до дії в напрацюванні рішень», – каже голова правління оркестру «INSO-Львів», заступниця генерального директора Львівської національної філармонії Іоланта Пришляк.

Читайте також: Посуньтесь, щоб музика сіла поруч. Олексій Коган про джаз і життя

Додамо, що 23 серпня о 15:00 відбудеться відкрита репетиція оркестру у великому залі Львівської національної філармонії.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!