Політична реклама

Справою створення ПЛР-лабораторії у лікарні швидкої меддопомоги мають зайнятися правоохоронці, – Синютка

1685 0
Нардеп також попередив, що Львів і Львівщина не готові до нової хвилі Covid-19, які стрімко наростають по всій країні.

У Львові та області головним викликом у боротьбі з коронавірусом є знищення спрута, якого створила обласна і міська влада. Йдеться про відсутність коштів на медицину, оборудок на ремонтах доріг та покривання злочинної бездіяльності міської влади в боротьбі з пандемією.

Про це на своїй сторінці у Facebook написав народний депутат від «Європейської Солідарності», кандидат на голову Львівської ОТГ Олег Синютка.

Читайте також: Сьомий місяць пандемії. Синютка заявив, що чинна влада лише загострила ситуацію

За його словами, з наближенням 25 жовтня міський голова Львова Андрій Садовий відчутно стає все більше нервовим.

Як зазначає Олег Синютка, 6 жовтня жертвою маніпуляцій його ЗМІ стала лабораторія, де проводять ПЛР-тестування, яку відкрила лікарня швидкої медичної допомоги Львова на базі Держпродспоживслужби у Львівській області.

«20 липня лабораторія запрацювала, а мерія офіційно заявила, що з міського бюджету виділено на обладнання «майже 1,9 млн грн». І саме таку суму я озвучив під час прес-конференції, яку провів разом з членами команди «Європейської Солідарності»», – пише він.

Натомість, додав нардеп, медіа Садового про 1,9 млн гривень промовчали, а процитували рішення виконкому міської ради з травня (затвердженого ухвалою міської ради) про виділення 3 млн грн на ремонти приміщень у лікарні швидкої допомоги для облаштування лабораторії, 4 млн грн – на закупівлю обладнання.

За його словами, справою жонглювання цифрами міськими чиновниками ще мають зайнятися компетентні органи.

Олег Синютка також нагадав про бездіяльність влади – «зеленої» і місцевої – у справі боротьби з пандемією коронавірусу».

Зокрема, він попередив, що Львів і Львівщина не готові до нової хвилі захворювань, які стрімко наростають по всій країні.

Читайте також: Синютка заявив, що керівництво міста заради виборів маніпулює строками ремонту вулиці Бандери

««Зелена» влада не використовує за призначенням коштів з фонду боротьби з коронавірусом (65 млрд грн), витративши їх на піар-акції Зеленського (12,5 млрд грн на «велике будівництво»). Львівщина також не отримала з фонду потрібних коштів», – зазначив він.

Окрім того, у другій половині серпня в міській раді Львова стався спалах захворювань – захворіло понад 20 топ-чиновників. Діяти треба було негайно: робити тестування абсолютно всіх своїх працівників і запровадити у міськраді спеціальний режим. Однак нічого з перелічених заходів не було зроблено.

«Тому я звернувся з депутатським зверненням до МОЗ з проханням щодо того, як саме має діяти міська влада, коли виявила спалах коронавірусу у стінах Ратуші. Міністерство повідомило, що потребує 30 днів для вивчення цього складного питання. І відповіді таки не надали по сьогоднішній день», – пояснює нардеп.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!