Синютка займеться львівським сміттям, Супрун вивчає епідеміологічний стан міста

2915 1
Сьогодні голова Львівської ОДА Олег Синютка має зустрітися з керівниками міст області і проситиме їх допомогти жителям Львова у вирішенні сміттєвої проблеми, написав на своїй сторінці у соцмережі «Фейсбук» прем’єр-міністр України Володимир Гройсман.
Фото: Варта-1

Фото: Варта-1

«Домовились, що він (Синютка – ред.) збере міських голів області і попросить їх вкотре прийти на допомогу львів'янам. Віце-прем'єру Геннадію Зубку доручу завтра також попрацювати з головами ОДА та міськими головами інших областей» -- написав прем’єр-міністр.

Читайте також: Гройсман відповів на банер Садового: «візьми і зроби»

Також він додав, що у Львові зараз перебуває в.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун, яка оцінить епідемологічну ситуацію.

«Протягом цього року уже не раз мені доводилося організовувати допомогу Львову і хочу й сьогодні запевнити, що львів'ян наодинці з цією ситуацією не залишимо» -- додав Володимир Гройсман.

Читайте також: Садовий Гройсману: у Вінниці також відмовилися приймати сміття зі Львова

Нагадаємо, після минулотижневого звернення львівської міської комісії з питань НС щодо введення в місті надзвичайної екологічної ситуації між Андрієм Садовим і Володимиром Гройсманом не вщухає публічна суперечка. Міський голова стверджує, що київська влада блокує вивіз сміття зі Львова і не хоче допомогти вирішити проблему з накопиченими у місті відходами. Натомість прем’єр-міністр кілька разів заявляв, що Львів має достатньо ресурсів, щоби самотужки вирішити цю проблему і Садовий як обраний мер повинен це питання вирішити.

Читайте також: Львів'янам запропонують нову систему сортування сміття

За останній тиждень Львів двічі звертався до центральної влади з приводу критичної ситуації з вивозом відходів. У місті накопичилося понад вісім тисяч тонн сміття. Медики заявляють про критичну загрозу спалаху кишкових інфекцій. Мерія нарешті починає робити реальні кроки для роздільного збору відходів, щоби передовсім вивозити органічні відходи.


Читайте також:
20 Червня, 2017 14:07
львів'янин Це вже вкотре п.Синютка разом з Гройсманом збираюься "допомагати" не Садовому, а власне львів'янам? Така ВЕЛИКА допомога, а результат - 0. Допоки не буде вирішене питання землі, погодження відповідними ДЕРЖАВНИМИ службами проекту нічого Садовий і весь Львів не зробить. Те що Київ "мочить" Садового, це ясно "як Божий день". Але страждають від цієї боротьби львів'яни. Порошенко і Гройсман добавляться своїми "допомогами".
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!