Київ

Система якості повітря, прибережні смуги та озеленення Києва. Екологи відзвітували про роботу за минулі роки

850 0
У відомстві відзвітували про зроблені роботи протягом 2021-2022 років.
Фото: КМДА

Фото: КМДА

У КМДА розповіли, що у місті зараз функціонує найбільша в Україні автоматична система моніторингу якості повітря, її роботу забезпечують 53 пункти спостережень європейського зразка. У подальшому система буде розвиватися, аби забезпечити комплексний моніторинг повітря в усіх мікрорайонах столиці.
 

За словами начальника управління екології та природних ресурсів КМДА Олександра Возного, з 2021 року встановлено сім високоточних пунктів моніторингу якості повітря, які минулого року були доповнені мережею із 46 індикативних датчиків. Дані з усіх постів моніторингу обробляються автоматично та виводяться у зручному режимі в додатку “Київ Цифровий”, що дозволяє киянам отримувати оперативну інформацію про стан повітря у столиці.

У КМДА нагадали, що у цьогорічному світовому рейтингу IQAir World Air Quality Report Київ увійшов до тридцяти столиць світу з найкращими показниками стану атмосферного повітря. Опинившись між Мадридом та Токіо, Київ посів 26-те місце рейтингу, потрапивши до так званої “зеленої” зони. Також столиця України отримала особливу відзнаку як місто, яке попри повномасштабну війну розбудовує систему моніторингу повітря та докладає зусиль для покращення екологічної ситуації.

Читайте також: у Києві скасували омолоджувальну обрізку дерев

Окрім цього, Київрада прийняла сім рішень й оголосила заповіданими: комплексну пам’ятку природи місцевого значення «Вовча гора», комплексну пам’ятку природи місцевого значення «Зелений гай», пам’яткою природи місцевого значення — багатовіковий дуб Павлівського скверу, статус пам’ятки природи місцевого значення мають також: багатовіковий дуб Малишева, багатовікова липа Венгренівського, статус ботанічної пам’ятки природи місцевого значення має «Катальпа Красуня», «Дуб Красень».

Ще 8 рішень щодо оголошення територій Києва природно-заповідним фондом прийняла Київрада. Це ландшафтний заказник місцевого значення «Озеро Малинівка», ландшафтний заказник місцевого значення «Озеро Заплавне», ландшафтний заказник місцевого значення «Протасів Яр», ландшафтний заказник місцевого значення «Озеро Алмазне», ландшафтний заказник місцевого значення «Совська Пронька», ботанічна пам’ятка природи місцевого значення «Райська яблуня», ботанічна пам’ятка природи місцевого значення «Тис ягідний», ботанічна пам’ятка природи місцевого значення «Квіткова».

З повною презентацією роботи Управління екології можна ознайомитися тут.

Як повідомлялося раніше, у Києві кілька днів поспіль спостерігається падіння рівня води у Дніпрі: за останні дні рівень води впав уже на понад 30 см.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!