«Сюрпризів не буде». Зеленський розповів, чи зростуть ціни на світло для населення

1073 0
Це питання винесуть на засідання РНБО.
Photo by Vera Cho on Unsplash

Photo by Vera Cho on Unsplash

Президент Володимир Зеленський назвав фейковою інформацію про зростання з 1 серпня ціни на електроенергію для населення. Про це він сказав під час форуму «Україна 30. Децентралізація», передає Економічна правда.

Читайте також: Накопичуй сам. Розмова з міністеркою соцполітики

«Я вважаю, що ми повинні зробити все, щоб ціни на електроенергію не підіймались для людей. Це фейкова інформація, що з 1 серпня ціни на електроенергію для людей будуть вищі. Десь для якихось підприємств щось зростає, але я би не говорив про суспільство», – сказав президент.

Він додав, що це питання винесуть на засідання РНБО, щоб люди зрозуміли, що з 1 серпня «сюрпризів» для суспільства не буде.

«Також хотів би, щоб влада на місцях також розуміла, що те, що ми запропонували (річний контракт на газ) в порівнянні зі світовими цінами на газ - я вважаю, що він кращий з усіх цін, які сьогодні є в принципі на території всієї Європи», - додав Зеленський.

«Щодо електроенергії, то ми повинні зробити, щоб збільшення цін не було. Моє відношення до цього дуже просте – сьогодні 1,68 грн за КВт-год. Я вважаю, що у нас є низка населення, які не можуть собі дозволити платити навіть 1,68 грн», – додав президент.

Читайте також: В Україні не змінюватимуть ціни на електроенергію для населення до 1 серпня

Уряд має намір зберегти фіксовану ціну електроенергії для населення в розмірі 1,68 грн/кВт-год ще на місяць, до 1 вересня 2021 року.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!