На Львівщину йдуть морози до мінус 10 та яка ситуація під Бахмутом. Підсумки доби

1203 0
Нині 5 лютого та 347 доба героїчного протистояння російській агресії.
Фото: 24 канал

Фото: 24 канал

Повітряна тривога: Сигнал небезпеки лунав двічі. Перший раз о 09:11, відбій – о 10:55. Другий – о 16:51, відбій – о 17:54. Була загроза запуску ракет зі стратегічної авіації за сторони Білорусі.

Ситуація на фронті: Росіяни цього тижня кинули всі сили на прорив української оборони та оточення Бахмута, а також розгорнули потужні наступальні дії на Лиманському напрямку.

«Але завдяки стійкості наших воїнів успіху не досягли», – заявила заступниця міністра оборони України Ганна Маляр.

З Галіфаксу вилетів літак із першим танком Leopard 2, який Канада відправляє в Україну.  «Сьогодні літак канадских Повітряних сил вилетів з Галіфаксу з першим основним бойовим танком Leopard 2, який Канада відправляє в Україну.

Канада підтримує народ України – і ми продовжуватимемо надавати Збройним силам України обладнання, необхідне для перемоги», – зазначила міністерка оборони Канади Аніта Ананд.

За даними Генштабу (станом на 6:00), рф зосереджує зусилля на наступі на Куп’янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Новопавлівському напрямках.

ЗСУ відбили атаки ворога на Кремінну і Шипилівку Луганської області та Верхньокам’янське, Благодатне, Красну Гору, Парасковіївку, Бахмут, Іванівське і Кліщіївку – Донецької.

Українська авіація та підрозділи ракетних військ і артилерії завдали 8 ударів по районах зосередження окупантів, а також 3 – по зенітно-ракетних комплексах. Також уражено пункт управління та склад паливно-мастильних матеріалів ворога.

Відзначаються випадки відмов брати участь у бойових діях мобілізованими російськими військовими. Зокрема, із Луганської області на територію рф повернуто до 600 осіб.

На цю ж тему: Україна повернула з російського полону ще 116 людей. Серед них є оборонці Маріуполя, херсонські партизани, снайпери з Бахмутського напрямку та інші українські герої.

А також: У Київській області вже виявили 1369 тіл вбитих загарбниками цивільних. Майже 200 людей досі не ідентифікували.

Ключові події:

1. На Львівщині із робочим візитом перебуває віцепрем’єр-міністерка Ірина Верещук. Робоча поїздка розпочалася з перевірки місць компактного проживання внутрішньо переміщених осіб. Пізніше команда також відвідала людей похилого віку й осіб з інвалідністю, а також дітей, позбавлених батьківського піклування, і дітей-сиріт, евакуйованих зі спеціальних закладів Києва та Запоріжжя;

2. На Львівщину йде похолодання до -10 градусів. У неділю також протягом усього дня буде триматися хмарна погода. Удень піде дрібний сніг, проте ближче до вечора він повинен стихнути. Стовпчик термометра коливатиметься від -4 до -8 градусів.

Водночас у понеділок ясному ранку у Львові прийде на зміну похмурий день. Увечері хмари повинні розсіятися. Без опадів. Температурний максимум становитиме -5 градусів, уночі буде 8-10 градусів морозу.

На цю ж тему: Синоптики попередили про сніголавинну небезпеку у горах Львівської області. За даними гірських метеостанцій на метеомайданчику Славське та Турка висота снігового покриву становить 23-27 см, при цьому приріст снігу становив 6-14 см, кількість опадів випало відповідно 7 та 11 мм снігу.

А також: На дорогах Львівщини працюють пункти відстою автомобілів. Локації. Патрульні попереджають про ускладнення на дорогах Львівщини унаслідок погодних умов;

3. На Львівщині облаштують ще одне модульне містечко для переселенців. Його розташують у місті Соснівка поблизу міської лікарні.

Читайте також: «Укрпошта» видала перший мільйон LED-ламп. Скільки обміняли львів’яни. Так, кияни за тиждень обміняли понад 162 тис. ламп, харків’яни – понад 80 тис., дніпряни – 88 тис., львів’яни – 69 тисяч;

4. Всесвітній день боротьби з раком. Які обстеження і як часто треба проходити, щоби вберегтися. «Більшість форм цього захворювання мають хороший прогноз лікування при виявленні на ранній стадії. Наприклад, рак молочної залози на I стадії виліковний у 95% жінок. Натомість кожній четвертій жінці в Україні рак грудей діагностують вже на ІІІ-ІV стадії, коли ефективність лікування значно знижується. Схожа ситуація і зі здоров’ям чоловіків: у 21% випадків рак простати виявляють вже на стадіях, коли з’являються метастази», – пояснюють у МОЗ.

5. Чим дивуватимуть львівські театри у лютому. Афіші вистав. У час війни львівські театри продовжують тримати свій фронт та допомагати тим, хто цього потребує. Tvoemisto.tv зібрало у добірку їхні репертуари на січень цього року;

Історія Львова: Історія вулиці, територія якої була найнебезпечнішим напрямом під час оборони Львова. Доктор історичних наук, старший науковий співробітник відділу археології Інституту українознавства ім. Івана Крип’якевича НАН України Микола Бандрівський запропонував перейменувати у Львові вулицю Винниченка. Львовознавець Петро Радковець детально розповідає історію цієї вулиці.

Слава Україні! Гарного Вам дня!



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!