Табло на трамвайних зупинках у Львові увімкнуть через два тижні

3560 0
У Львові працюють розумні світлофори, які мають керувати рухом на дорогах та допомагати уникнути заторів. Проте наразі ефект від них – протилежний, скаржаться водії. Не працює належно ще одна новація міської ради – інформаційні табло на зупинках, які, в свою чергу, також "зав’язані" на даних, отриманих з розумних світлофорів. Хоча запустити всю систему обіцяли вже давно. Все впирається в «технічні труднощі» та адаптацію обладнання, систем, налаштувань. Коли налагодять цю систему, дізналося tvoemisto.tv.

Центр керування рухом у Львові має об’єднати в собі всю інформацію про рух транспорту містом, про дотримання громадським транспортом графіків та маршрутів тощо. Його роботу обіцяли запустити ще до Євро-2012, однак він і зараз працює не на повну потужність, до нього не надходять усі потрібні дні.

«У нас почався процес диспетчеризації громадського транспорту, слідкуємо, чи перевезення пасажирів відбувається за графіком. Цей процес почався з ЛКП «Львівелектротранс», працюємо з їхніми диспетчерами спільно. Також уклали угоди з приватними перевізниками у місті, проходить адаптація даних, аби ми отримували інформацію і від них. Це – складний процес – звести усе до спільного знаменника», – розповів в ефірі tvoеmisto.tv директор ЛКП «Львівавтодор» Олег Береза.

24 інформаційних табло у Львові встановлені на зупинках громадського транспорту – за маршрутами трамваїв №2 і 6. «Вони встановлені у співпраці з ЄБРР. Наступним етапом є встановлення інформаційних табло та трекерів на трамваї. На 20 наших трамваїв ми мали встановити GPS-трекери компанії Swarko (які б передавали дані про рух трамваю, а на інформаційних табло люди на зупинці могли б бачити інформацію, коли приїде наступний трамвай, – ред.)», – розповів Олег Береза. Проте зараз ці табло не працюють. Адже «Львівелектротранс» не випускає постійно на ті ж самі лінії ті ж трамваї, відбувається ротація, а відтак, пояснив Олег Береза, треба це врахувати та «адаптувати дані, над чим зараз працюють.

«Ми адаптуємо наше програмне забезпечення під GPS-трекери трамваїв. Була певна несумісність програм. Крім того сам «Львівлектротрнас» має свої трекери. Всі ці дані треба звести, аби потім видавати всю інформацію на табло (наприклад, час прибуття наступного трамвая, – ред.)», – сказав чиновник.

Очікується, що через два тижні програма, що збирає дані з світлофорів, таки запрацює і подаватиме інформацію на табло. Аналогічні програми працюють у Відні, Берліні і показали себе дуже позитивно, зауважив Береза.

Інформацію про рух трамваю також «збирають» розумні світлофори. Їхнє завдання – безпека руху на дорогах міста та створення умов для пріоритету в русі для громадського транспорту. Однак на роботу цих світлофорів скаржиться львівські водії: кажуть, що з розумними світлофорами їздити містом стало складніше. Про це свідчать і щоденні повідомлення про затори, наприклад, на площі Митній, де працює один з таких світлофорів складно проїхати чи не щоранку.

«Звичайно, повністю зручно не буде, адже пріоритетним для світлофорів є саме громадський транспорт. Але маю сказати, що причиною заторів також є хаотичне паркування. Нашим завданнями є зменшення потоку машин, створення комфортніших умов для пасажирів (громадського транспорту), пішоходів. У тому ж Відні невигідно центром міста пересуватися власним авто», – пояснив чиновник. Роботу світлофорів також відлагоджують, аби не було збоїв. І згодом всо обладнання "закільцюють" в єдину систему, аби отримувати зведені дані про ситуацію на дорогах міста.

Даними з камер, що збирають інформацію для роботи розумних світлофорів, уже користуються правоохоронці у Львові. Також ними можуть проводити фотофіксацію для ДАІ.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!