Танки, бойові машини і системи залпового вогню. Чехія передала Україні нову партію озброєння

2954 0
Бойової техніки доставили на сотні мільйонів доларів.
Фото: Укроборонпром

Фото: Укроборонпром

Чеська Республіка поставила в Україну танки, системи залпового вогню, гаубиці та бойові машини піхоти для боротьби з російським вторгненням. Про це повідомляє Європейська правда з посиланням на Reuters.

В Україну прибули 5 танків Т-72, 5 бойових машин піхоти БМП-1, а також гаубиці та реактивні системи залпового вогню.

Читайте також: Рада ухвалила закон про винагороду за техніку окупантів

«Протягом кількох тижнів ми поставляємо важку наземну техніку – я кажу загалом, але за визначенням ясно, що це танки, бойові машини піхоти, гаубиці та реактивні системи залпового вогню. Те, що пішло з Чехії, налічує сотні мільйонів доларів», – зазначив високопоставлений представник Міноборони Чехії.

Скільки точно надійшло техніки та зброї, не називають. Високопоставлений представник Міністерства оборони сказав, що чехи також постачають низку зенітних озброєнь, імовірно, йдеться про ПЗРК «Стріла-10».

Читайте також: НАТО забезпечить передачу Україні комплексів ППО

Чехія також веде переговори з Україною щодо ремонту пошкодженої української техніки. Джерело сказало, що це може бути техніка з українського резерву, яка потребує ремонту, або техніка, пошкоджена під час бойових дій.

Нагадаємо, що США схвалили передачу Україні комплексів Stinger та Javelin, а також безпілотників Switchblade.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!