Тарифи на електроенергію не зміняться до кінця опалювального сезону

1749 0
Встановлені тарифи діятимуть до 31 березня 2023 року.
Фото: itvmg.com

Фото: itvmg.com

У п’ятницю, 28 жовтня, Кабінет Міністрів продовжив дію спеціальних обов’язків на ринку електроенергії до 31 березня 2023 року. Відтак, тарифи для населення не зміняться до кінця опалювального сезону.

Джерело: пресслужба Міністерства енергетики

Так, уряд схвалив постанову, яка передбачає продовження дії спеціальних обов’язків на учасників ринку електроенергії. Це означає, що пільгові ціни на електроенергію для побутових споживачів зберігатимуться протягом опалювального сезону до 31 березня 2023 року.

Читайте також: Українці зменшили енергоспоживання на 10-15%

Нинішній тариф на електроенергію, який був знижений з 1 жовтня 2021 року, становить 1,44 грн за кВт-год за умови споживання до 250 кВт-год на місяць. Таких споживачів на кінець вересня було 80% від загальної кількості. Для всіх, хто споживає більше 250 кВт-год на місяць, ціна залишилася незмінною на рівні 1,68 грн.

Тариф у 1,68 грн/кВт-год діє також для гуртожитків та колективних побутових споживачів. Натомість ухвалена постанова розширює цей перелік для аварійного та евакуаційного освітлення, протипожежних систем, систем вентиляції, димовидалення та кондиціонування, систем сигналізації та авіаційних маяків.

Нагадаємо, що  25 жовтня у Львівській області почали аварійні відключення електроенергії та ввели графік обмеження споживання електричної енергії та графік обмеження потужності для промислових споживачів.Усіх тих промислових споживачів, що внесені до графіку, повідомлили про ситуацію. Вони повинні виконати доведені обсяги зниження. Додаткова інформація розміщена за посиланням28 жовтня «Львівобленерго» повідомило, що у Львові та області зупинили застосування аварійних відключень електроенергії. 

Юлія Осим

______________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!