Тарифи на газ у лютому. Якою буде ціна у постачальників

2031 0
У лютому цього року ціни коливатимуться від 7,70 до 11,99 грн за кубометр.
Фото: newsmakers.com.ua

Фото: newsmakers.com.ua

Постачальники оприлюднили нові ціни на блакитне паливо, якими користуватимуться у лютому. Залежно від постачальника, в лютому 2022 року ціни коливатимуться від 7,70 до 11,99 грн за кубометр. Про це повідомляє ГазПравда.

Читайте також: У Львові підвищили тарифи на тепло. Хто платитиме більше

Низка компаній у лютому пропонують споживачам місячний тариф на рівні або нижче за річний (від майже 8 грн до 8,46 грн). У порівнянні з січнем, одна компанія знизила свою річну ціну з 8,10 до 7,70 грн за куб.

Наприклад, ціна на газ у ТОВ «Львівгаз збут» у лютому буде на рівні 7,99 грн. У ТОВ «ГК «Нафтогаз України» – 7,96 грн, а у ТОВ «Львівенергозбут» – 8,20 грн за куб.

До кінця поточного опалювального сезону газ для побутових споживачів не подорожчає. Чинні річні базові пропозиції діятимуть до кінця квітня 2022 року. Газопостачальні компанії традиційно переглядають їх раз на місяць, проте за умовами контрактів змінювати ціни можуть лише в сторону зниження.

Читайте також: Як у Львові подати показники за воду, газ і світло, не виходячи з дому. Інструкція

А з травня компанії мають запустити річні базові тарифи на сезон 2022-2023 років. Їхня презентація очікується в квітні.

Із повним списком постачальників та цін можна ознайомитися тут.

Нагадаємо, що з з травня 2021 року по квітень 2022 року в Україні як базова діє саме річна ціна. Її постачальники можуть змінювати лише в бік зниження. І саме на фіксовані ціни споживачів перевели автоматично. Водночас за бажанням люди можуть обрати й інші тарифні плани: місячні чи сезонні. Зокрема, сезонні тарифні плани передбачають рівномірну оплату, тобто можливість сплачувати за паливо рівними частинами щомісяця. Вартість кубометра газу при цьому обіцяють однакову до кінця опалювального сезону. 

Минулого літа в Україні запрацював ринок газу для населення. Так, споживач отримав право вільно змінювати постачальника газу залежно від ціни та сервісу. Детальну інструкцію про те, як змінити постачальника газу читайте у матеріалі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!