Ті, хто перехворіли на Covid-19, частіше мають розлади сну і відчувають тривогу. Опитування

1448 0
Також негативні стани яскраво виражені серед тих, хто боїться захворіти особисто, або ж переживає за здоров’я родичів.
Фото: freepik

Фото: freepik

Серед тих, хто вважає, що вже перехворів на коронавірус, спостерігають вищий рівень негативних емоційних станів, особливо щодо втоми, розладів сну та тривоги. Про це свідчать результати опитування, проведеного Соціологічною групою «Рейтинг».

Також негативні психоемоційні стани яскраво виражені серед тих, хто боїться захворіти особисто, або ж переживає за здоров’я родичів.

Читайте також: Коли вдасться подолати пандемію. У ВООЗ кажуть, що ми на середині шляху

Ті, хто частіше дивляться новини про коронавірус, мають вищі рівні негативних емоційний станів, ніж ті хто дивиться їх рідко або не цікавиться зовсім. Візуалізація дійсності та можливого майбутнього, – додають у Соціологічній групі, – підвищують тривогу та страхи. Людина більше думає та обговорює це, «заражається» негативом, пов’язаним із хворобою.

Як і у попередніх хвилях дослідження, спостерігають поступове погіршення психоемоційних станів з віком. Водночас слід зауважити, що рівень тривожності є відносно високим серед усіх вікових груп. 

Додамо, опитування проводили 14-16 січня серед 1 600 респондентів віком від 18 років і старших. Помилка репрезентативності дослідження з довірчою імовірністю 0,95 становить не більше 2,4%. 

Читайте також: Локдаун вводять з 8 січня. Що працюватиме, а що – ні

Нагадаємо, напередодні опублікували результати опитування, що показали: 39% українців готові вакцинуватись від коронавірусу, якщо вакцина буде доступна в аптеках, не готові – 56%. За умови, якщо щеплення буде безкоштовним, готові вакцинуватись – 43%, а не готові – 52%.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!