ТОП-5 найбільш конкурентних професій в Україні. Інфографіка

7390 0
За матеріалами ресурсу з пошуку роботи Head Hunter складено інфографіку найбільш конкурентних професій в Україні.
фото: shoppingpl.com

фото: shoppingpl.com

У весняний період зросла кількість вакансій в таких професійних сферах: видобуток сировини, некомерційний сектор, а також у сфері гостинності (туризм, готелі, ресторани). Про це повідомляє news.finance.ua.

Серед менеджерів вищої ланки існує високий рівень конкуренції – 12-13 осіб на одне вакантне місце.

Найчисельнішою професійною сферою за кількістю як резюме, так і вакансій в квітні стала сфера видобутку сировини. Але також тенденції тут змінилися: у порівнянні з попереднім періодом зменшився рівень конкуренції з 12-13 претендентів до 7-8 на одне вакантне робоче місце. Активно шукають роботу в сфері безпеки, страхування та консультування. Збільшилася конкуренція серед юристів, якщо в кінці зими за одну вакантну посаду боролися 5 фахівців, то в квітні на одне робоче місце претендує вже 6 осіб.

Читайте також: Кому можуть заборонити в’їзд в ЄС після безвізу

Найбільшу кількість вакансій у квітні роботодавці розмістили в сферах консультування, туризму та державної служби та НДО. Активними роботодавці були в Київській, Волинській та Херсонській областях. Там помітно зросла кількість вакансій. Найбільш продуктивною за кількістю розміщених резюме в квітні стала Хмельницька область. Разом з тим, в цілому по країні спостерігається спад кількості резюме, особливо це помітно у Вінницькій, Чернігівській та Житомирській областях.

Опублікувала Олеся Шеремета


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!