Київ

Експерт пояснив, через що може не розвиватися транспортна система Києва

730 0
У Києва значною проблемою є транспортна система, проте її розв'язання не буде, доки киян все влаштовуватиме.
Громадський транспорт, Київ/Фото умовне

Громадський транспорт, Київ/Фото умовне

У транспортній системі Києва немає жодних змін через те, що столична влада вирішує тільки ті проблеми, що визнані офіційно. Про це заявив директор компанії «Про Мобільність» та ексрадник заступника голови КМДА з питань розвитку транспортної інфраструктури Дмитро Беспалов у своєму блозі.

За його словами, основною причиною цьому є міська бюрократія, яка розрахована тільки на визнані проблеми:

«Чи бачили ви документ, що мав би всі необхідні атрибути (дату, підписанта, штамп), де було б зазначено, що у Києва є які-небудь проблеми з транспортною системою?.. Ні? Ми також не бачили. Транспортну систему міста Києва неважко виміряти, користуючись наявними і доступними джерелами даних, ми не бачимо ознак, що це робиться, принаймні для публічної демонстрації»

Він додає, що Державні будівельні норми «підігрують міським слугам менеджерам» і є лише один пункт, який можна притягнути за вуха до вимог щодо якості роботи транспортної системи міста – витрати часу у містах на пересування мешканців (незалежно від їх фізичних особ­ливостей) громадським транспортом від місць проживання до місць прикладання праці для 90% осіб (в один кінець) як правило, не повинні перевищувати:

у містах з населенням понад 800 тис. осіб – 45 хв; – від 500 тис. до 800 тис. осіб – 40 хв;

  • від 250 тис. до 500 тис. осіб – 35 хв;
  • від 50 тис. до 250 тис. осіб – З0 хв;
  • у малих містах до 50 тис. осіб та в межах об’єднаних територіальних громад (пішохідні маршрути або з використанням транспорту) – 20 хв.

 

На думку Дмитра Беспалова, виміри, скоріше за все, не робляться (принаймні результати не публікуються), але якщо б вони й робилися, Державні будівельні норми не передбачають санкцій за порушення його норм для обʼєктів.

«Київ добре навчився вирішувати проблеми, зокрема й транспортні, що називається, "на папері". Міська цільова програма з розвитку транспорту Києва традиційно декларує необхідність десятків мільярдів гривень, при фактично наявних одиницях мільярдів», – заявляє ексрадник заступника голови КМДА з питань розвитку транспортної інфраструктури Дмитро Беспалов.

Містобудівник наголошує, для того, щоб транспортна система зрушила з точки, кияни мають реагувати на негативний досвід використання громадського транспорту та «масово закидувати КМДА скаргами про невідповідність: величини рухомого складу, його вигляду, маршруту, інтервалу, поведінки водія тощо».

Зазначимо, відповідні скарги можна надсилати до 1551 – застосунку Контактного центру Києва, що входить до Єдиної системи опрацювання звернень до органів влади. Там фахівці центру приймають звернення громадян, що стосуються життєдіяльності міста та належить до компетенції КМДА.

До слова, з 22 травня наземний громадський транспорт Києва у разі оголошення повітряної тривоги довозитиме пасажирів до найближчого укриття, а після відбою оплата проїзду зберігається протягом години.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!