Трьох мешканців області минулої доби госпіталізували з обмороженням. Один чоловік помер

1283 0
До обмороженої частини тіла слід прикладати теплу тканину. Не можна терти ці ділянки, відігрівати гарячою водою.
Photo by Farrel Nobel on Unsplash

Photo by Farrel Nobel on Unsplash

Впродовж останньої доби до лікарень Львівщини госпіталізували трьох людей з обмороженням кінцівок. Один чоловік помер від переохолодження.

Читайте також: Львів’ян просять долучитися до роздачі їжі безпритульним. Як це зробити

У департаменті цивільного захисту ЛОДА повідомили, що 13 лютого в реанімаційне відділення Золочівської ЦРЛ у важкому стані госпіталізували 69-річного мешканця Золочева з діагнозом «загальне переохолодження, обмороження верхніх і нижніх кінцівок». Чоловік помер.

Також із обмороженням кінцівок у приймальне відділення Новояричівської лікарні поступили два мешканці села Великосілки – 27 та 58 років.

Читайте також: «Мені було страшно тієї ночі». Волонтер – про те, як з колегами врятували загубленого в горах львів'янина

Нагадаємо, Львів’ян просять допомогти людям, які живуть на вулиці. Благодійники закликають долучитись до збірок одягу, харчів чи до роздач їжі. Ті, хто хоче допомогти можуть звертатися до організацій «Eleos Lviv»«Здійснити мрію».

Додамо, що бездомним також допомагають і у спільноті «Емаус – Оселя». Вони закликають не зачиняти під'їзди у люті морози. А також при нагоді дати бездомній людині гарячого чаю, чи якоїсь страви. Можна також запропонувати теплий одяг чи надати інформацію про пункти годування для безпритульних людей.

Львів'ян просять усіх повідомляти про факти та місця перебування осіб, які потребують допомоги за тел: 233 14 79; 233 10 49 або на «гарячу лінію»: 15−80.

Центри обігріву діють у Львівському центрі обліку та нічного перебування бездомних осіб (на вул. Кирилівській, 3а), де бездомні особи можуть перебувати упродовж доби. Пункт обігріву у цій установі функціонує щоденно з 09:00 до 20:00 год, а з 20:00 до 09:00 год для бездомних осіб діє відділення нічного перебування. Також працює пункт обігріву на вул. Личаківській, 56 у робочі дні з 09:00 до 18:00 год. Його відкривають за умови зниження температури повітря до мінус 10°C, він також працюватиме через сильні снігопади.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!