Троє львівських викладачів перемогли в конкурсі до складу Верховного суду

4841 0
Викладачі юридичного факультету ЛНУ ім. Франка можуть стати суддями найвищої судової інстанції.
фото: dziennikzachodni.pl

фото: dziennikzachodni.pl

Із 320 кандидатів переможцями стали 120 осіб. Таке рішення ухвалене 27 липня на засіданні Вищої кваліфікаційної комісії суддів України. Відповідний список оприлюднений на сайті ВККСУ. 
 
Серед переможців конкурсу є і викладачі юридичного факультету ЛНУ, повідомили на сторінці факультету у Facebook.
 
 
Дмитро Гудима – доцент кафедри теорії та філософії права, переможець конкурсу до складу суддів у касаційний цивільний суд в складі Верховного Суду. Він перший у рейтингу переможців конкурсу. 
 
 
Наталя Антонюк – доцент кафедри кримінального права та кримінології. Вона четверта у рейтингу переможців конкурсу до складу касаційного кримінального суду в складі Верховного Суду. 
 
 
Володимир Кравчук – професор кафедри цивільного права та процесу. Серед переможців до складу касаційного адміністративного суду в складі Верховного Суду він 14-ий у рейтингу.
 
 
За результатами конкурсного добору Вища кваліфікаційна комісія суддів надішле до Вищої ради правосуддя рекомендації про призначення 120 кандидатів суддями відповідних касаційних судів у складі Верховного Суду (адміністративного, господарського, кримінального та цивільного), по 30 суддів у кожному з перерахованих судів.
 
Як відомо, конкурс на посаду суддів Верховного суду вперше проходив відкрито. До участі в ньому подали документи приблизно 800 кандидатів. Конкурс є одним з етапів судової реформи. За висновком представників "Реанімаційного пакету реформ", чверть переможців конкурсу із 120 є недобропорядними: колишні судді, які ухвалювали сумнівні рішення, та фігуранти журналістських розслідувань. 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!