Троє українців отримали польську нагороду імені Єжи Ґедройця

1451 0
Премією нагороджують за дослідження спадщини паризької «Культури» або за творче продовження ідеї Єжи Ґєдройця.
Фото: ФБ/Сергій Дмитрієв

Фото: ФБ/Сергій Дмитрієв

Троє українців – Сергій Дмитрієв, Сергій Жадан та Дмитро Кулеба у Варшаві отримали нагороду Польщі і Литви імені Ґедройця. Про це на своїй сторінці написав голова правління у Eleos-Ukraine Сергій Дмитрієв.

У своїй промові під час нагородження Сергій Дмитрієв сказав, що світ захоплюється тим, як мужньо українці сьогодні боряться за свою свободу. Не бояться її відстоювати, віддають за неї життя, помирають за неї.

Читайте також: Львів’янка Маріанна Кіяновська отримала звання Європейської поетки свободи

«Насправді всі ми, українці, хочемо не помирати, а жити за Україну, в Україні. На знаменах нашої бригади, що воює з росіянами, написано: «Ми за Україну, за життя, навіть якщо доведеться померти». Життя. Ми боремося за життя», – зазначив він.

Довідково

Премію імені Єжи Ґедройця у Любліні заснували у 2001 році, на першу річницю смерті відомого публіциста та політика, засновника журналу «Kultura» та Літературного інституту в Парижі. Нею нагороджують щороку за дослідження спадщини паризької «Культури» або за творче продовження ідеї Єжи Ґєдройця.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!