Трьом лікарям на Львівщині повідомили про підозру через смерть породіллі

4089 1
Досудове розслідування триває.
ілюстративне фото: ВВС

ілюстративне фото: ВВС

Трьом лікарям на Львівщині повідомили про підозру у неналежному виконанні їхніх обов’язків через смерть породіллі. Про це повідомляє пресслужба Національної поліції у Львівській області.

Читайте також: Як народжують львів'янки. Репортаж із пологового будинку

6 березня торік до поліції звернулись родичі померлої, зазначивши, що через недбалість лікарів у районній лікарні після пологів померла жінка. За цим фактом відкрили кримінальне провадження за ч. 1 ст. 140 (неналежне виконання професійних обов'язків медичним або фармацевтичним працівником) Кримінального кодексу України.

Як встановили правоохоронці під час досудового розслідування, 5 березня 2018 року близько 17:00 у пологовому відділенні однієї з центральних районних лікарень на Львівщині 32-річна жінка народила здорову дівчинку, після чого стан породіллі погіршився і вже о 22:20 того ж дня, вона померла у лікарні. 

Читайте також: Львів'янка втратила дитину під час домашніх пологів

Якщо провину лікарів доведуть, то лікарів можуть позбавити права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на термін до п'яти років або виправні роботи на термін до двох років, чи обмеження волі на строк до двох років та позбавлення волі на той самий строк. Досудове розслідування наразі триває.

 

 

Читайте також:
24 Жовтня, 2019 10:27
Олена Невігласи і заробітчани, нічого святого, клятва забута давно!
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!