Три львівські університети потрапили у десятку найкращих за даними Scopus

4327 0
За результатами рейтингу, у Топ-10 потрапили львівський університет ім. І. Франка, «Львівська політехніка» та Львівський медуніверситет.
Ілюстративне фото: Львівська політехніка

Ілюстративне фото: Львівська політехніка

Львівський національний університет ім. І. Франка, національний університет «Львівська політехніка» та національний медичний університет ім. Д. Галицького увійшли у першу десятку рейтингу українських закладів вищої освіти за показниками даних наукометричної бази Scopus. Рейтинг оприлюднили на порталі Освіта.ua.

Читайте також: Факультети львівських вишів увійшли до сотні найкращих за рейтингом Forbes

Згідно з результатами рейтингу 2021 року, Франковий університет посів третє місце. «Львівська політехніка» – сьоме, а медуніверситет – зайняв дев’яту позицію у рейтингу.

Читайте також: Чи потрібна вашій дитині вища освіта та як правильно обрати університет. Поради випускника Кембриджу

Очолив рейтинг Київський національний університет ім. Шевченка.

Результати рейтингу засновані за показниками цитованості наукових статей, опублікованих закладами освіти або їх фахівцями.

Довідково

Scopus – бібліографічна і реферативна база даних, інструмент для відстеження цитованості статей, опублікованих у наукових виданнях. Дані Scopus, окрім іншого, використовуються для складання деяких рейтингів провідних університетів світу, наприклад Times Higher Education або QS World University Rankings.

Даний рейтинг складений за результатами проведення наукометричного моніторингу суб’єктів науково-видавничої діяльності України за показниками бази даних SciVerse Scopus у квітні 2021 року.

База даних Scopus постійно індексує понад 20 тисяч наукових видань з технічних, медичних і гуманітарних наук. До бази даних також потрапляють публікації наукових журналів, матеріали конференцій і книжкових видань.

Нагадаємо, Forbes Україна опублікував перший рейтинг 100 найкращих факультетів. Із урахуванням середніх вступних балів, інтенсивності наукової роботи, стану інфраструктури та оцінок десятків профільних експертів визначили по 10 найкращих факультетів у 10 найбільш популярних напрямах освіти. Серед них є 9 інститутів із Національного універитету «Львівська політехніка», 8 факультетів Львівського національного університету ім. Івана Франка, 4 факультети Українського католицького університету та два Львівського національного медичного університету ім. Данила Галицького.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!